De redenen achter de recente grote XRP-verkopen ontmaskerd

CChristiaan 6 september 2023 21:42

Uit recente on-chain data blijkt dat Ripple grote hoeveelheden XRP verkoopt en dat er aanzienlijke transacties plaatsvinden. We onderzoeken de redenen achter deze verkopen en de impact op de cryptomarkt.

Ripple verkoopt XRP om juridische kosten te dekken

Uit on-chain data blijkt dat er aanzienlijke bewegingen zijn in de XRP-markt, waarbij Ripple zelf betrokken lijkt te zijn. Onlangs heeft het bedrijf bijna 90 miljoen dollar aan XRP verkocht, verdeeld over drie transacties. Deze verkoop lijkt direct gerelateerd te zijn aan Ripples lopende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ondanks een gedeeltelijke overwinning voor Ripple, wil de SEC in hoger beroep gaan, wat waarschijnlijk extra kosten met zich meebrengt. Daarom lijkt de verkoop van XRP bedoeld om de benodigde fondsen te genereren om deze juridische kosten te dekken.

Whales passen hun XRP-posities aan

Naast de verkopen door Ripple zelf, zijn er ook grote hoeveelheden XRP verplaatst door zogenaamde 'whales'. Een recente transactie omvatte bijna 425 miljoen XRP, ter waarde van ongeveer $213 miljoen. Deze grootschalige bewegingen lijken in toenemende mate voor te komen en zijn niet direct gelinkt aan Ripple. Het is mogelijk dat deze transacties een reactie zijn op de voortdurende juridische strijd tussen Ripple en de SEC. Deze 'whales' kunnen hun XRP-posities willen aanpassen op basis van nieuws of verwachtingen over de uitkomst van deze zaak.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld en mogelijk XRP of een andere cryptocurrency willen kopen, is er goed nieuws. Er is een speciale deal beschikbaar waarbij nieuwe gebruikers die zich aanmelden bij Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-exchanges in Europa, niet alleen 10 euro gratis krijgen, maar ook geen handelskosten betalen over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.