De reden achter de daling van Ripple (XRP) na de SEC-rechtszaak overwinning

HHenk 7 september 2023 09:37

Ondanks de gewonnen rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft de cryptocurrency XRP niet de verwachte waardestijging doorgemaakt. Dit artikel onderzoekt de mogelijke oorzaken van deze ontwikkeling.

Verkoopdruk door Upbit en OKX gebruikers

Na de overwinning van Ripple tegen de SEC schaften voornamelijk Amerikaanse investeerders de cryptocurrency XRP aan. Echter, gebruikers van het Koreaanse Upbit en het in de Seychellen gevestigde OKX zorgden met hun verkoop voor druk op de markt, wat heeft bijgedragen aan de daling van de tokenprijs. De vraag is of dit een tijdelijk effect is of een aanhoudende trend.

Na de rechtszaak tegen de SEC was XRP zo populair in de Verenigde Staten dat de transactiegrootte van deze munt die van alle anderen overtrof, op Bitcoin en Ethereum na. Vooral op Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen, was er sprake van een enorm koopvolume. De vraag is of deze populariteit standhoudt in de toekomst.

XRP koers stijgt niet na rechtszaak

Ondanks de juridische overwinning van Ripple is de koers van XRP uiteindelijk niet significant gestegen. De huidige tokenprijs is met 0,5004 dollar bijna terug bij af. Dit wijst op de complexiteit en volatiliteit van de cryptomarkt, waarbij positief nieuws niet noodzakelijkerwijs leidt tot een toename in waarde.

Rechtszaak tussen Ripple en SEC nog lopende

Het is belangrijk om te benadrukken dat de rechtszaak tussen Ripple en de SEC nog aan de gang is. Eind 2020 werd Ripple aangeklaagd door de SEC, die van mening was dat het bedrijf illegaal tokens op de markt had gebracht. Hoewel de rechter deels aan de kant van Ripple staat, wil de SEC in beroep gaan tegen het eerste vonnis. Dit kan de toekomstige koers van XRP nog sterk beïnvloeden.

Voor degene die overwegen om de wereld van cryptocurrency te betreden, is er goed nieuws. Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen lezers een speciale aanbieding. Bij aanmelding via Bitvavo ontvangen zij 10 euro gratis en betalen zij geen handelskosten over de eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.