De potentiële impact van een Bitcoin spot-ETF: Groei van 50 procent?

HHenk 20 juli 2023 14:57

Na de aanvraag van een Bitcoin spot-ETF door Blackrock, het grootste investeringsfonds ter wereld, zijn er hoge verwachtingen in de markt. Wat kan de mogelijke invloed van een dergelijk fonds zijn op Bitcoin en zijn koers?

Blackrocks Bitcoin ETF-aanvraag creëert hoge verwachtingen

Het wereldberoemde investeringsfonds Blackrock heeft op 15 juni een aanvraag ingediend voor een Bitcoin spot-ETF. Er is veel verwachting in de financiële wereld dat deze aanvraag eindelijk succesvol zal zijn. De mogelijke goedkeuring van een dergelijk fonds zou een aanzienlijke invloed kunnen hebben op Bitcoin en de bijbehorende koers.

Een Bitcoin spot-ETF zou een belangrijke verandering betekenen voor institutionele investeerders. Deze fondsen zouden het aanzienlijk makkelijker maken voor deze beleggers om blootstelling te krijgen aan Bitcoin. Op dit moment is dit in de Verenigde Staten enkel mogelijk met diverse financiële producten, waaronder derivaten zoals futures en fondsen zoals die van Grayscale.

Volgens de New York Digital Investment Group (NYDIG) zou goedkeuring van de Bitcoin spot-ETF leiden tot een aanzienlijke toename in de vraag naar Bitcoin. Dit ondanks enige onzekerheid over mogelijke kosten van het fonds. Het vergelijkt de situatie met die van goud ETF’s, die op dit moment goed zijn voor 210 miljard dollar wereldwijd.

Spot-ETF kan BTC marktkapitalisatie aanzienlijk verhogen

NYDIG maakt de speculatie dat de goedkeuring van een Amerikaanse spot bitcoin-ETF een vraag van 30 miljard dollar zal genereren. Dit zou resulteren in een groei van 300 miljard dollar van de BTC marktkapitalisatie, wat zou betekenen dat de huidige koers van BTC op basis van de huidige koers op een grove 45 duizend dollar zou belanden.

Goedkeuring van Bitcoin spot-ETF wekt grote institutionele interesse

De goedkeuring van de Bitcoin spot-ETF is nog niet definitief en kan nog enkele maanden duren. Echter, als deze wordt goedgekeurd, zal dit ongetwijfeld leiden tot grote institutionele interesse. Dit is een situatie waar velen in de financiële wereld met grote verwachting naar uitkijken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.