De onverzadigbare bitcoinhonger van MicroStrategy verklaard

HHenk 12 november 2023 17:31

MicroStrategy, het softwarebedrijf onder leiding van Michael Saylor, staat bekend om zijn ongewone strategie: het koopt Bitcoin met de winst van zijn reguliere bedrijfsactiviteiten. Waarom gelooft Saylor zo sterk in Bitcoin en hoe beïnvloedt dit de bedrijfsvoering van MicroStrategy?

Bitcoin: een unieke investeringsmogelijkheid

In een recent interview met CNBC sprak Michael Saylor, hoofd van softwarebedrijf MicroStrategy, over zijn sterke overtuiging in Bitcoin. Saylor ziet Bitcoin als een uniek digitaal bezit dat, in tegenstelling tot investeringen in vastgoed, grondstoffen en technologie, voordelen biedt zonder de bijbehorende risico's en aansprakelijkheden. Hij benadrukte dat zijn bedrijf toegewijd is aan Bitcoin en van plan is om in het digitale activum te blijven investeren.

Er is discussie over de mogelijkheid dat MicroStrategy's Bitcoin-investeringen de aandacht afleiden van de kernactiviteiten van het bedrijf, waaronder het ontwikkelen van bedrijfssoftware. Echter, Saylor ziet een symbiotische relatie tussen hun Bitcoin-strategie en hun reguliere bedrijfsactiviteiten. Het succes van het ene aspect maakt voortdurende investeringen in het andere mogelijk.

Aankomende ontwikkelingen gunstig voor Bitcoin

Volgens Saylor kan de mogelijke introductie van een spot Bitcoin ETF de adoptie en het bewustzijn van Bitcoin bij beleggers vergroten. Daarnaast legt hij uit dat de komende halving in het Bitcoin-protocol, waarbij de beloningen voor miners worden gehalveerd, de verkoopdruk van Bitcoin-miners kan verminderen. Deze combinatie van factoren kan in de komende twaalf maanden een bullmarkt voor Bitcoin signaleren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.