De onverwachte winnaar van de Chinese economische dip: Bitcoin?

CChristiaan 12 november 2023 11:46

Terwijl China worstelt met deflatie en een dalende consumentenprijsindex, kan een onverwachte winnaar profiteren van deze economische problemen: Bitcoin. De strategie van de Chinese centrale bank kan de digitale munteenheid namelijk in de lift zetten.

De Chinese deflatoire druk

Het zit de Chinese economie momenteel niet mee. Waar het Westen te maken heeft met inflatie, gaat China juist gebukt onder deflatie. De oorzaak ligt voornamelijk bij de achterblijvende nationale consumptie. In oktober heeft dit zelfs geleid tot een daling van de consumentenprijsindex met 0,2 procent in vergelijking met vorig jaar. Deze economische malaise in China begint steeds meer pijn te doen.

Bitcoin: stralend licht in donkere tijden?

Het lijkt een paradox, maar de economische problemen in China kunnen onverwacht goed nieuws betekenen voor Bitcoin. De Chinese centrale bank kan namelijk worden gedwongen om in te grijpen en de economie verder te stimuleren met nieuw geld. Dit zou kunnen leiden tot een toename van de liquiditeit in het systeem en hierdoor kan er meer kapitaal vloeien naar Bitcoin. Dit kan een aanzienlijke boost geven aan de koers van de digitale munteenheid.

Vluchten naar schaarste: een wereldwijde trend

Een interessante ontwikkeling die parallel loopt aan de economische situatie in China is de wereldwijde trend van investeerders die hun toevlucht zoeken in schaarse assets. Dit fenomeen, bekend als de 'vlucht naar schaarste', ziet investeerders zichzelf beschermen tegen inflatie door hun geld in bijvoorbeeld goud of Bitcoin te steken. Deze trend kan positief zijn voor Bitcoin, vooral met het oog op de toenemende overheidsschulden en de mogelijke gevolgen voor de waarde van fiatgeld.

Als je graag wilt profiteren van de huidige trends in de cryptowereld, dan hebben we goed nieuws voor je. Dankzij een bijzondere deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen onze lezers genieten van een exclusieve aanbieding. Wanneer je je aanmeldt bij Bitvavo, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.