De invloed van de Amerikaanse presidentskandidaten op de crypto-industrie

HHenk 6 augustus 2023 14:52

De volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen niet alleen een impact hebben op de mondiale politiek, maar kunnen ook de toekomst van de crypto-industrie beïnvloeden. Hoe staan de potentiële kandidaten tegenover Bitcoin en andere cryptocurrencies?

Joe Biden's houding ten opzichte van crypto

Onder het bewind van de huidige president, Joe Biden, heeft de Amerikaanse crypto-industrie het zwaar gehad. De strenge regelgeving van zijn regering heeft de sector hard geraakt, met vele tegenslagen als gevolg. Toch is er misschien een glimp van hoop; Biden deelde onlangs een bericht op sociale media dat de aandacht trok van bitcoin-enthousiastelingen. Wat dit betekent voor zijn toekomstige houding ten opzichte van crypto, blijft onduidelijk.

Is een eventuele terugkeer van Donald Trump naar het Witte Huis goed nieuws voor de crypto-industrie? Waarschijnlijk niet. Gedurende zijn eerdere ambtstermijn, heeft Trump zich meerdere malen negatief uitgelaten over Bitcoin en de crypto sector. Hij gelooft dat 'de valuta van de wereld de dollar moet zijn' en heeft opgeroepen tot strenge regulering van Bitcoin. De mogelijke comeback van Trump baart de crypto-industrie zorgen.

Robert F. Kennedy's pro-crypto plannen

In tegenstelling tot Biden en Trump, zou de mogelijke verkiezing van Robert F. Kennedy wel eens een game-changer kunnen zijn voor de crypto-industrie. Kennedy heeft beloofd meerdere pro-crypto wetten aan te nemen en overweegt zelfs de Amerikaanse dollar gedeeltelijk te dekken met Bitcoin, mocht hij verkozen worden. Dit zou een enorme stap voorwaarts zijn voor de acceptatie en het gebruik van crypto in de Verenigde Staten.

Andere crypto-vriendelijke presidentskandidaten

Ondanks hun lagere populariteit in de polls, zijn er twee Republikeinse kandidaten die actief de crypto-industrie ondersteunen. Ron DeSantis, gouverneur van Florida, en Francis Suarez, burgemeester van Miami, zijn beide uitgesproken Bitcoin-fans. Vooral Suarez heeft al lang publiekelijk zijn steun betuigd aan Bitcoin, en laat zich zelfs betalen in deze cryptocurrency. Zouden zij de crypto-vriendelijke leiders kunnen zijn die de industrie nodig heeft?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.