De impact van de stijgende Amerikaanse hypotheekrente op de Bitcoin

CChristiaan 19 augustus 2023 08:51

De Bitcoin heeft een turbulente tijd achter de rug, te midden van de stijgende hypotheekrente in Amerika en onzekerheid rondom de rechtszaak van Grayscale tegen de SEC. We duiken in de recente ontwikkelingen en wat dit betekent voor de financiële markten.

Bitcoin doet een flinke stap terug

In een verrassende ontwikkeling, zag Bitcoin een snelle daling van 8% binnen een tijdsbestek van slechts 10 minuten. Deze daling bracht de waarde van de cryptocurrency terug naar een punt dat we sinds juni niet meer hadden gezien. Speculaties over de oorzaken van deze daling variëren, van mogelijke verkoop door SpaceX tot problemen rondom China's Evergrande Group.

Hypotheekrente VS op 21-jarig hoogtepunt

De Amerikaanse hypotheekrente heeft een ​​21-jarig hoogtepunt bereikt, met name voor vastrentende leningen met een looptijd van 30 jaar. Deze stijging zorgt voor sombere vooruitzichten voor de Amerikaanse huizenmarkt, vooral op de langere termijn. Deze rentestijging is ook van invloed op de Bitcoin koers, aangezien hogere rentetarieven vaak leiden tot een vermindering van economische activiteit en moeilijkere toegang tot Amerikaanse dollars.

De Bitcoin-gemeenschap wachtte vol spanning op duidelijkheid over de rechtszaak tussen Grayscale en de SEC. Helaas is er nog geen beslissing gevallen in deze zaak. Deze rechtszaak is primair gericht op de goedkeuring van een aanvraag voor een spot ETF en de transformatie van het GBTC-fonds naar deze eerste exchange traded fund. De uitkomst van deze rechtszaak kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.