De impact van de problemen van Amerikaanse banken op Bitcoin

CChristiaan 2 maart 2024 07:01

De Amerikaanse bancaire sector ervaart problemen, wat mogelijk bullish kan zijn voor bitcoin. New York Community Bank en andere regionale banken zien hun aandelenkoersen dalen, terwijl bitcoin blijft stijgen ondanks dit tumult.

Aandelenkoers NYCB bereikt 27-jarig dieptepunt

New York Community Bank ($NYCB) heeft een harde klap gekregen op de financiële markten. De aandelenkoers is met maar liefst 20 procent gedaald, het laagste niveau in de afgelopen 27 jaar. De geruchten gaan dat de leningen van de bank er slechter voor staan dan verwacht, een gevolg van zwakke interne controles. Deze situatie heeft een golf van lichte paniek veroorzaakt onder beleggers en marktpartijen.

New York Community Bank is niet de enige bank in de VS die worstelt. Andere regionale Amerikaanse banken, zoals Valley National Bank en Metropolitan Bank, hebben ook aanzienlijke dalingen van hun aandelenkoersen gezien. Dit wijst op bredere problemen in de Amerikaanse financiële sector en markten.

Bitcoin blijft stijgen ondanks recessieprognose

De grote Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley voorspelt een aankomende recessie in de Amerikaanse economie. Ondanks deze sombere vooruitzichten blijft de koers van bitcoin echter sterk stijgen. Deze trend gaat in tegen de traditionele marktbewegingen en geeft aan dat bitcoin zich anders gedraagt dan conventionele financiële activa.

Bankencrisis kan bullish zijn voor bitcoin

Als de problemen in de Amerikaanse bankensector verergeren en uitmonden in een volledige bankencrisis, zou dit een potentieel bullish scenario voor bitcoin kunnen creëren. Tijdens eerdere crises gingen veel investeerders hun visie op het financiële systeem heroverwegen en overwogen zij het idee om een deel van hun kapitaal buiten het traditionele financiële systeem te houden in een decentrale asset als bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.