De grote jongens slaan toe: massale bitcoin-aankopen door whales

CChristiaan 5 september 2023 16:52

Ondanks de huidige moeizame situatie van de bitcoin koers, zijn de zogenaamde 'whales', de grootste spelers op de markt, agressief bitcoin aan het inkopen. Is dit een teken van een aanstaande koersopleving?

Whales accumuleren bitcoin

In de huidige cryptomarkt lijkt er een interessante beweging gaande te zijn: de grootste whales, ofwel grootste spelers, zijn druk bezig met het accumuleren van bitcoin. Dit wijst erop dat deze financiële reuzen vertrouwen hebben in een positieve ontwikkeling van de bitcoin koers op de lange termijn. Echter, het blijft de vraag of we de bodem van de huidige correctie al hebben bereikt.

Volgens on-chain analist James van Straten is de distributiefase, waarin voornamelijk dalingen gezien worden door verkoop van bitcoin, voorbij. Dit houdt in dat de zware tijden mogelijk achter de rug zijn en we op dit moment in een accumulatiefase zitten. Een fase waarin de grootste spelers, de 'whales', agressief bitcoin inkopen op een tempo dat we sinds juni en juli niet meer hebben gezien.

Er wordt gespeculeerd dat financiële gigant BlackRock, momenteel bezig met een Spot Bitcoin ETF, een van de grote spelers zou kunnen zijn die massaal bitcoin aan het inkopen is. Echter, on-chain analist Van Straten veegt dit idee van tafel. BlackRock, dat elke drie maanden openheid van zaken moet geven, kan dergelijke grootschalige aankopen niet verbergen voor partijen die hun boekhouding controleren.

Discussie over het koersverloop van Bitcoin

Het koersverloop van bitcoin blijft een geliefd discussiepunt onder analisten. Zo deelde de populaire analist Will Clemente een grafiek waarin hij een aanzienlijk risico ziet op het hertesten van enkele dieptepunten, iets wat ook te zien was in het eerste kwartaal van 2020. Daarnaast wijst hij op het laagste handelsvolume sinds 2020 en het feit dat Google-zoekopdrachten naar bitcoin op het laagste niveau in jaren staan.

Bitcoin blijft op dezelfde adressen

Een opmerkelijk feit is dat 94,6 procent van alle bitcoin de afgelopen 30 dagen niet van adres is gewisseld. Volgens Joe Burnett van Blockware Solutions illustreert dit de huidige onzekerheid op de markt. Dit kan echter ook betekenen dat een kleine toename in vraag een enorme koersstijging kan veroorzaken, doordat het aanbod van bitcoin op de markt hierdoor opdroogt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.