De grote dag van Bitcoin: voorspelling van $48,700 bij de komende halvering volgens historische data

HHenk 24 september 2023 14:46

Terwijl we dichterbij de volgende halvering van Bitcoin komen, suggereren historische gegevens en de Fibonacci retracement een potentieel bullish prijspunt van $48,700. Bekijk wat de impact van een halvering op de Bitcoin prijs kan zijn en wat de cryptomarkt op dit moment ervaart.

Wat betekent Bitcoin halvering?

Het Bitcoin halveringsmoment is een bijzondere gebeurtenis in de cryptowereld. Ongeveer elke vier jaar gebeurt het dat het aantal nieuwe bitcoins dat miners ontvangen voor hun werk wordt gehalveerd. Zo worden er dus minder bitcoins in omloop gebracht, waardoor ze zeldzamer en potentieel waardevoller worden. Het is een manier om de groei van de Bitcoin voorraad te reguleren en overproductie te voorkomen.

Het effect van halvering op Bitcoin prijs

Een kenmerkend aspect van het Bitcoin halveringsevent is de significante prijsbeweging die er vaak mee gepaard gaat. Uit historische data blijkt dat Bitcoin steevast het 78,6% niveau van de Fibonacci retracement bereikt voordat een halvering plaatsvindt. De Fibonacci retracement is een veelgebruikte tool in de technische analyse en kan potentiële steun- en weerstandsniveaus aangeven. Het is dus duidelijk dat de halvering van Bitcoin een grote invloed kan hebben op de prijs van de cryptomunt.

Gezien de historische trends en het huidige momentum van de cryptomarkt, zou het kunnen dat Bitcoin op weg is naar een prijs van $48,700 voor de komende halvering. Dit potentieel bullish prijspunt is gebaseerd op eerdere halveringsevents en het bereiken van het 78,6% Fibonacci retracement-niveau. Deze voorspelling is in lijn met de huidige dynamiek in de cryptomarkt en de verwachtingen voor de nabije toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.