De gok van Cathie Wood: Bitcoin kan naar 600.000 dollar

CChristiaan 16 november 2023 13:31

Cathie Wood, directeur van Ark Invest, meent dat de koers van Bitcoin uiteindelijk kan stijgen tot wel 600.000 dollar. Deze opmerkelijke uitspraak en haar voortdurende inzet op de cryptomunt, krijgen veel aandacht in de wereld van financiële investeringen.

Bitcoin kan stijgen tot 600.000 dollar

Volgens Cathie Wood, de oprichter en directeur van het Amerikaanse investeringsbeheerbedrijf Ark Invest, heeft Bitcoin een potentieel om in de toekomst een prijs van 600.000 tot 650.000 dollar te bereiken. Deze voorspelling getuigt van haar sterke geloof in de toekomst van Bitcoin en andere digitale valuta's. Het feit dat zij, met haar ervaring en invloed in de investeringswereld, zo'n voorspelling doet, kan veel gewicht toevoegen aan de positieve perceptie van Bitcoin door andere investeerders.

Unieke positie van Bitcoin

Wood is van mening dat de unieke eigenschappen van Bitcoin, zoals de beperkte beschikbaarheid en het potentieel voor brede institutionele adoptie, het in een goede positie plaatsen om sterk in waarde te stijgen. Ze ziet de digitale munteenheid als de pionier van een 'eerste mondiaal, digitaal, privaat, op regels gebaseerde monetaire systeem', wat in schril contrast staat met de huidige ongebreidelde toestand van het wereldwijde monetaire beleid.

Naast haar sterke geloof in Bitcoin, is Wood ook actief bezig met het nastreven van de oprichting van een spot Bitcoin ETF, in samenwerking met 21Shares. Ze is optimistisch dat de houding van de SEC (Securities and Exchange Commission) ten aanzien van deze ontwikkeling aan het veranderen is. De goedkeuring van een dergelijk ETF door de SEC zou een belangrijke stap voorwaarts betekenen voor de adoptie en waardering van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.