De flinke invloed van whales op de stijgende prijs van MATIC

HHenk 14 november 2023 17:47

De prijs van de cryptovaluta MATIC, een project van Polygon, is in de afgelopen week met meer dan 30% gestegen. Uit data blijkt dat 'whales', of grote institutionele investeerders, een grote invloed hebben op deze stijging. Maar wat betekent dit precies voor de markt?

MATIC maakt indruk met prijsstijging

Polygon, ook bekend als MATIC, is de Layer-2 oplossing van het Ethereum-netwerk. Dit project heeft de afgelopen week iedereen verbaasd met een indrukwekkende prijsstijging van meer dan 30%. Met deze stijging is MATIC een van de grootste winnaars in de cryptovaluta-markt geworden. Dit bewijst eens te meer dat er altijd mogelijkheden zijn in de crypto-wereld, zolang je maar weet waar je moet kijken.

Explosieve groei in MATIC-transacties

CoinPedia heeft in zijn recente data een zeer opmerkelijke toename in het transactievolume van MATIC geconstateerd. Er wordt een groei van maar liefst 3.800% in transacties van $100.000 of meer over de afgelopen 30 dagen gemeld. Dit betekent dat er op grote schaal interesse is in deze cryptovaluta, vooral onder grote, institutionele investeerders. Met zo'n aanzienlijke groei in transacties, is het veilig om te zeggen dat MATIC een hot topic is in de wereld van crypto.

Een interessant, maar ook zorgwekkend feit is dat ongeveer 84% van alle MATIC-tokens momenteel in handen zijn van de zogenaamde 'whales'. Dit zijn een klein aantal individuen of instellingen die een groot deel van het totale aanbod controleren. Hoewel dit invloed kan hebben op de marktprijs en potentieel enorme prijsschommelingen kan veroorzaken, leidt het ook tot bezorgdheid over centralisatie binnen het netwerk. Het is belangrijk om te benadrukken dat decentralisatie een van de hoofdprincipes is van blockchain-technologie en cryptovaluta.

Netto kapitaalinstroom in MATIC

De afgelopen week heeft MATIC niet alleen een significante prijsstijging meegemaakt, maar ook een opmerkelijke netto-instroom van kapitaal. Dit betekent dat er meer geld in het project is gestoken dan eruit is gehaald, wat duidt op een groeiend vertrouwen in de waarde van MATIC. Als deze trend zich voortzet, kunnen we mogelijk nog meer groei en succes voor MATIC verwachten in de toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.