De FBI legt beslag op miljoenen in cryptovaluta: Een blik op de details

HHenk 17 augustus 2023 07:37

De Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft tussen maart en mei van dit jaar bijna 2 miljoen dollar in cryptovaluta in beslag genomen, voornamelijk in ethereum. De exacte omstandigheden zijn niet bekendgemaakt, maar het zou waarschijnlijk verband houden met online oplichting.

FBI legt beslag op bijna $2 miljoen aan crypto

Van maart tot mei dit jaar heeft de Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) bijna 2 miljoen dollar aan cryptovaluta ingezameld, volgens documenten die op 16 augustus openbaar zijn gemaakt. De exacte waarde ligt op 1,7 miljoen dollar, waarbij het grootste deel in ethereum (ETH) is. De FBI heeft geen specifieke details gegeven over de inbeslagnames.

Verscheidenheid aan in beslag genomen cryptovaluta

Uit de documenten blijkt dat de FBI een breed scala aan cryptovaluta heeft geconfisqueerd. Dit omvat onder andere 147 duizend dollar in bitcoin (BTC), 800 duizend dollar in ethereum (ETH), en bijna 800 duizend dollar in de stablecoins DAI en USDT. Daarnaast werd er ook 20 duizend dollar in monero (XMR) in beslag genomen.

Volgens de FBI zijn de assets rechtmatig in beslag genomen naar aanleiding van 'overtredingen van de federale wetgeving'. Hoewel de exacte omstandigheden van de inbeslagname niet zijn onthuld, is de kans groot dat de confiscatie verband houdt met online oplichting. De FBI heeft onlangs herhaaldelijk gewaarschuwd voor de aanwezigheid van oplichters die actief zijn in de crypto-sector.

Oplichting, een aanhoudend probleem in de crypto industrie

Helaas blijven oplichters een doorn in het oog van de crypto-industrie. Ze blijven actief en bedenken telkens nieuwe manieren om mensen te beroven. Dit werkt intimiderend voor nieuwe investeerders en blijft een smet op de sector, zolang het probleem blijft bestaan.

Er is echter enig positief nieuws. Een academisch team uit Californië lijkt met behulp van kunstmatige intelligentie een manier te hebben gevonden om crypto-oplichters op social media te identificeren. Dankzij dit systeem zijn er het afgelopen jaar 100 duizend scam-accounts ontdekt. Hoewel dit aantal slechts het topje van de ijsberg is, is het zeker een stap in de goede richting.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.