De druk op de SEC neemt toe: beslissing over Bitcoin ETF's in de maak

HHenk 19 juli 2023 13:02

De Amerikaanse toezichthouder SEC zit in de hete stoel met meerdere aanvragen voor Bitcoin ETF's op de agenda. De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, is een van de aanvragers, en de klok begint te tikken voor een beslissing.

Beslissing over Bitcoin ETF's aanstaande

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat onder druk om binnen een termijn van 45 dagen een besluit te nemen over zes aangevraagde Bitcoin ETF's. Onder de aanvragers bevinden zich enkele zwaargewichten van de financiële wereld, zoals BlackRock, Fidelity, WisdomTree, VanEck, Bitwise en Invesco. Het is een spannende tijd voor de crypto-industrie, aangezien de goedkeuring van deze ETF's de deur zou kunnen openen voor een breder institutioneel gebruik van Bitcoin.

Mogelijke uitstel van SEC beslissing

Hoewel de deadline nadert, is er een sterke mogelijkheid dat de SEC de beslissing uitstelt. Dit is iets wat de toezichthouder in het verleden bij eerdere aanvragen heeft gedaan. Wettelijk gezien heeft de SEC de macht om zijn beslissing over dergelijke fondsen tot wel 240 dagen uit te stellen. Dit zou de onzekerheid in de crypto-industrie kunnen verlengen en mogelijk een impact kunnen hebben op de Bitcoin prijs.

BlackRock's deelname verhoogt hoop

Ondanks de mogelijkheid van uitstel, is er dit keer meer hoop op de goedkeuring van een Bitcoin ETF. De reden hiervoor is de deelname van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. BlackRock heeft een indrukwekkend trackrecord als het gaat om acceptatie van ETF's, wat mogelijk een positief effect kan hebben op de beslissing van de SEC.

Onlangs zorgde een gepubliceerd document voor verwarring in de markt, waarin stond dat Coinbase de ETF's zou faciliteren. Dit leek aanvankelijk op een afwijzing van de ETF's, wat een korte daling van de cryptomarkt tot gevolg had. De markt herstelde zich echter snel toen duidelijk werd dat het om een vals alarm ging.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.