De cryptobeleggingen van Donald Trump: Een verrassende ontdekking

CChristiaan 13 augustus 2023 10:37

Ondanks zijn eerdere sceptische houding ten opzichte van crypto, blijkt uit recente juridische documenten dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump nu zelf ook cryptomunten bezit.

Trump bezit cryptomunten

De voormalige Amerikaanse president en huidige presidentskandidaat Donald Trump, die ooit sceptisch stond tegenover cryptovaluta, blijkt tegenwoordig zelf cryptomunten te bezitten. Uit een document van het United States Office of Government Ethics (OGE) wordt duidelijk dat Trump een 'Cryptocurrency Wallet (Ethereum)' heeft, met een waarde van tussen de $250.001 en $500.000. Dit is voor Trump, met een geschat vermogen van $2,5 miljard volgens Forbes, echter geen groot bedrag.

Het is onbekend of Trumps Ethereum-wallet alleen Ethereum bevat, of dat er ook ERC-20-tokens in zijn opgeslagen. Desalniettemin is duidelijk dat de presidentskandidaat niet langer onbekend is met het investeren in crypto, gezien zijn eerdere uitgave van non-fungible tokens (NFT's).

Trump en zijn succesvolle NFT's

Vorig jaar heeft Trump een serie NFT's uitgebracht, waarop hij als cartoonfiguur werd afgebeeld als superheld, golfer, sheriff en astronaut. De collectie was binnen één dag uitverkocht en een paar maanden later introduceerde hij een tweede collectie die eveneens razendsnel uitverkocht raakte. Zijn arrestatie leidde tot een sterke stijging in prijs en handelsvolume.

Uit hetzelfde document blijkt verder dat Trump $297.839 heeft verdiend aan de verkoop van zijn NFT's. Dit suggereert dat zijn Ethereum-wallet mogelijk ook andere zaken herbergt dan alleen de NFT's.

Trumps vroegere anti-crypto standpunt

Ondanks zijn huidige bezit en betrokkenheid bij crypto, was Trump er in het verleden fel tegen. Hij noemde het 'zeer gevaarlijk' en gaf de voorkeur aan de Amerikaanse dollar. Hij toonde frustratie over het feit dat niemand maatregelen nam om een einde te maken aan cryptocurrencies, en tijdens zijn presidentschap in 2019 verklaarde hij geen fan te zijn van Bitcoin en andere cryptomunten, omdat ze volgens hem 'gebakken lucht' vertegenwoordigden en criminaliteit bevorderden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.