De beurs kijkt vooruit: Een blik op bedrijfscijfers en rentebesluiten

HHenk 26 juli 2023 09:02

We kijken naar een mix van factoren op de financiële markten, waaronder de recente bedrijfscijfers, het besluit van de Federal Reserve (Fed) en de algemene economische prestaties. Hoe zal dit alles de AEX en andere markten beïnvloeden?

AEX start op -0,2% na sterke tech-cijfers

De AEX begint licht in het rood, na een hoger Wall Street en sterke Q2-cijfers van tech-giganten Alphabet en Microsoft. Het is interessant om te zien hoe de AEX reageert op deze wereldwijde trends, vooral aangezien deze tech-bedrijven een grote invloed hebben op de algemene marktsentimenten.

ASMI, een belangrijke speler in de halfgeleiderindustrie, heeft moeite om aan de verwachtingen voor Q2 te voldoen. Dit is misschien een teken dat de halfgeleidersector wat stoom begint te verliezen na de sterke groei in het afgelopen jaar, aangedreven door de toenemende vraag naar technologie tijdens de pandemie.

Just Eat Takeaway meldt positieve H1 cijfers

Just Eat Takeaway, de populaire food delivery service, is erin geslaagd om positieve cijfers te melden voor de eerste helft van het jaar, wat wijst op een sterke prestatie ondanks de uitdagingen van de pandemie. Dit is een goed teken voor het bedrijf, dat zich blijft aanpassen aan veranderende consumentenpatronen en concurrentie in de sector.

Fed verhoogt rente om 20:00 uur

Het rentebesluit van de Fed is altijd een moment om naar uit te kijken voor beleggers, aangezien het invloed kan hebben op de aandelenmarkt en de waarde van de dollar. Een verhoging van de rente met een kwart procentpunt kan een teken zijn dat de economie zich herstelt van de pandemie, maar het kan ook leiden tot een daling van de aandelenkoersen.

Het is altijd de moeite waard om naar de resultaten van Meta (voorheen Facebook) te kijken, aangezien het bedrijf een van de grootste spelers is in de tech-sector. Een sterke prestatie van Meta kan een positief effect hebben op de gehele tech-sector, vooral gezien de sterke groei van het bedrijf dit jaar.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.