Curve Finance belooft flinke beloning voor de gouden tip over crypto hacker

HHenk 7 augustus 2023 23:30

Na de hack van Curve Finance, een groot DeFi platform op Ethereum, waarbij 61 miljoen dollar werd buitgemaakt, heeft het bedrijf een beloning van 1,85 miljoen dollar uitgeloofd voor de identificatie van de hacker. De hacker heeft een deel van de buit al vrijwillig teruggegeven, maar er blijft nog een significant bedrag in zijn handen.

Grote beloning voor identificatie van de hacker

Eind juli werd Curve Finance, een prominente speler in de DeFi-sector op Ethereum, het slachtoffer van een enorme hack. De onderneming leed een verlies van 61 miljoen dollar. In een poging om de gestolen assets terug te krijgen, bood Curve de hacker een som van 6 miljoen dollar aan. Maar de hacker koos ervoor om alleen een deel van de buit te retourneren. Terwijl de zoektocht naar de hacker doorgaat, heeft Curve nu een beloning van 1,85 miljoen dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de identificatie van de hacker.

Kwetsbaarheid in code leidt tot grote hack

De oorzaak van deze grote hack was een kwetsbaarheid in de code van het DeFi-project op Ethereum, waar de cybercrimineel misbruik van maakte. Hoewel een aanzienlijk deel van de gestolen assets door de hacker is teruggegeven, is er nog steeds ongeveer 18 miljoen dollar in zijn bezit. Dit toont aan dat de hacker niet alleen slim en vastberaden is, maar ook nog steeds een aanzienlijke dreiging vormt.

In een verrassende wending heeft de hacker zijn motivatie onthuld voor het teruggeven van een deel van de gestolen assets. Hij verklaarde dat zijn doel niet was om het project te ruïneren. Dit benadrukt niet alleen zijn zelfverzekerdheid, maar belicht ook de kwetsbaarheid van de crypto-industrie. Het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is om de beveiliging van DeFi-projecten en het bredere crypto-ecosysteem te verbeteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.