Cryptowalvissen duiken op Shiba Inu tijdens de recente marktcorrectie

HHenk 15 januari 2024 07:03

Terwijl de cryptocurrency markt een correctie doormaakt, lijken grote investeerders, ook bekend als 'whales', te profiteren van de dip in Shiba Inu (SHIB). Dit artikel duikt dieper in op de bewegingen van deze whales en de mogelijke impact op SHIB.

Hoge investeringen van whales in SHIB

Het is opmerkelijk hoe cryptowalvissen profiteren van de recente dip in Shiba Inu. Volgens data van LookOnChain hebben deze grote investeerders bijna 2,4 biljoen SHIB tokens gekocht, wat neerkomt op meer dan $24 miljoen. De meeste van deze tokens zijn naar een cold wallet overgebracht, wat duidt op een langetermijn strategie. Een van de transacties omvatte 136,86 miljard SHIB tokens, ter waarde van bijna $1,4 miljoen. Deze werden naar een nieuw gecreëerde wallet gestuurd, wat verdere speculaties oproept.

Invloed van whales op Shiba Inu prijs

Het feit dat whales, of grote investeerders, momenteel 78% van de totale in omloop zijnde Shiba Inu tokens in handen hebben, is niet te negeren. Deze enorme eigendomsconcentratie geeft deze cryptowalvissen de potentie om de marktprijs te manipuleren. Met hun omvangrijke bezit kunnen ze aanzienlijke prijsschommelingen veroorzaken door het kopen of verkopen van grote hoeveelheden tokens. Dit kan leiden tot kunstmatige inflatie of deflatie van de tokenwaarde, wat risico's met zich meebrengt voor kleinere investeerders.

Google AI voorspelt groei voor SHIB

Interessant is dat het geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) systeem van Google, genaamd Bard, een potentieel aanzienlijke groei voor Shiba Inu voorspelt. Volgens de AI zou SHIB het weerstandsniveau van $0,000011 kunnen doorbreken en een waarde van $0,0001 kunnen bereiken, een stijging van bijna 1.000%. Dit groeitraject zou echter tussen één tot twee jaar kunnen duren, waarbij verschillende factoren zoals de lancering van een Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) als katalysatoren worden gezien.

Voor diegenen die overwegen om in de wereld van cryptocurrency te stappen, biedt Newsbit in samenwerking met Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, een exclusieve aanbieding. Lezers die zich aanmelden via de onderstaande knop krijgen een welkomstcadeau van €10 en hoeven geen handelskosten te betalen over hun eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.