Cryptomarkt ondergaat zware klappen: Bitcoin, XRP, en top 100 cryptomunten ervaren harde daling

HHenk 16 augustus 2023 10:57

De cryptomarkt ervaart zware verliezen over de gehele linie, met Bitcoin, XRP en de meeste van de top 100 cryptomunten die fors dalen. Analisten worden negatiever en de correlatie tussen Bitcoin en aandelen stijgt weer.

Cryptomarkt ervaart negatieve wending

De cryptomarkt ziet eindelijk wat actie na een rustige periode, maar helaas in de verkeerde richting. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt met 1,4% naar 1,15 biljoen dollar. Bitcoin domineert de markt, maar ziet een daling van 0,7%. Het is duidelijk dat de markt een ruwe tijd doormaakt.

Bitcoin en aandelenmarkt delen ongelukkig lot

Bitcoin's correlatie met Amerikaanse aandelen is weer aan het toenemen volgens analysebedrijf Kaiko. Dit gebeurt echter niet op een gunstig moment, aangezien ook de aandelenmarkten rood kleuren. Dit toont aan dat de cryptomarkt niet losgekoppeld is van de bredere economische trends, wat een zorgwekkend teken kan zijn voor investeerders.

Analisten voorspellen verdere daling Bitcoin

Analisten worden negatiever over de toekomst van Bitcoin. Als Bitcoin de $29.500 niet snel breekt, vrezen veel analisten dat de koers kan vallen naar de $28.000, en mogelijk zelfs $25.000. Dit is een verontrustend signaal voor beleggers en kan wijzen op verdere dalingen in de nabije toekomst.

Ondanks de algemene daling van de cryptomarkt, houdt Ethereum relatief goed stand. Het heeft tweemaal onder de $1.820 gedipt in de afgelopen 24 uur, maar herstelt naar $1.825. Hoewel dit nog steeds een daling van 0,9% betekent, is het een betere prestatie dan veel van de andere cryptomunten.

Top 10 cryptomunten zien zware verliezen

Buiten Bitcoin en Ethereum om, hebben veel van de top 10 cryptomunten zware klappen ontvangen. Tron, Binance Coin, Shiba Inu, Polkadot, Cardano, Ripple, Dogecoin, Solana en Polygon hebben allemaal aanzienlijke verliezen geleden. Dit benadrukt de wijdverspreide aard van de huidige daling op de cryptomarkt.

Grotere verliezen buiten de top 10 cryptomunten

Buiten de top 10 om, zien we nog grotere verliezen voor sommige cryptomunten. Munten zoals Stacks, Flow, Chiliz, Aptos, Immutablex, Kava, GMX, Pepe, Terra Luna Classic en Apecoin hebben allen dalende prijzen ervaren. Dit wijst op een uitgebreide daling over de hele cryptomarkt.

Twee munten, Sei en de memecoin HarryPotterObamaSonic10Inu, vormen de uitzonderingen op de huidige daling. Beide munten maken een aanzienlijke stijging door en trekken de aandacht van beleggers. Hoewel dit positief nieuws is voor deze munten, vormen ze een klein lichtpuntje in een verder sombere markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.