Crypto.com aangeklaagd: beschuldigd van het mogelijk maken van een fraude van $250.000

HHenk 22 augustus 2023 13:52

Crypto.com, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, wordt aangeklaagd voor een bedrag van $250.000. Het bedrijf achter het crypto project Glow Token (GLOW) beweert dat Crypto.com het voor derden gemakkelijk heeft gemaakt om mensen te misleiden.

Aanklacht tegen Crypto.com door Glow Token

Het is geen SEC of andere toezichthouder die deze keer in actie komt, maar het bedrijf achter het crypto project Glow Token (GLOW). Crypto.com wordt voor maar liefst $250.000 aangeklaagd. De reden? Het platform zou het mogelijk gemaakt hebben voor frauduleuze derde partijen om mensen te misleiden in naam van Crypto.com.

Glow Token CEO in de val gelokt

Bryan Lawrence, oprichter en CEO van Glow Token, heeft een flinke financiële klap moeten incasseren. Hij werd benaderd door oplichters die zich voordeden als medewerkers van Crypto.com. Ze beloofden de listing van Glow Token op de exchange, waardoor Lawrence meerdere documenten en een aanzienlijke som geld overmaakte naar een account dat uiteindelijk niet van Crypto.com bleek te zijn. Een totaalverlies van $273.000, waarvan $23.000 in Bitcoin.

Het oplichtingsdrama was niet alleen financieel rampzalig voor Lawrence, maar had ook een flinke impact op zijn gezondheid. Door de stress moest hij vier keer in het ziekenhuis worden opgenomen en was hij zelfs genoodzaakt zijn huis te verkopen. Hij ging naar Crypto.com met zijn verhaal en beweert kopieën van alle communicatie te hebben, ook al zijn deze chats door de vermeende Crypto.com medewerkers verwijderd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.