Cryptobeurs OKX verwijdert XRP-handelsparen: de gevolgen

CChristiaan 26 oktober 2023 07:24

Cryptobeurs OKX heeft aangekondigd dat 17 handelsparen van het platform worden verwijderd, waaronder een XRP/OKB paar. Dit heeft gevolgen voor de handelservaring en de liquiditeit van overige paren. Hoe dit precies in zijn werk gaat, en wat dit betekent voor beleggers, leggen we in dit artikel uit.

OKX verwijdert XRP-handelsparen

De bekende cryptobeurs OKX heeft onlangs aangekondigd dat het 17 handelsparen van het platform gaat verwijderen. Opvallend is dat een van deze paren het XRP/OKB paar is. Het verwijderen van deze paren kan grote gevolgen hebben voor de handelservaring op het OKX-platform, en het is belangrijk voor beleggers om de implicaties hiervan te begrijpen.

De rol van OKB op het OKX-platform

OKB is een belangrijke utility token uitgegeven door de OKX Blockchain Foundation. Het speelt een cruciale rol binnen het OKX handelsplatform en opereert op de Ethereum (ETH) blockchain. Gebruikers van het platform die OKB bezitten, genieten van diverse voordelen, zoals handelskortingen en de mogelijkheid tot het genereren van passief inkomen.

OKX streeft naar geoptimaliseerde handelsomgeving

Het doel van OKX om bepaalde handelsparen van hun platform te verwijderen, is gericht op het optimaliseren van de handelsomgeving. Door paren te verwijderen die niet voldoen aan hun strikte vermeldingscriteria, zoals een lage wekelijkse omzet, streeft OKX ernaar de liquiditeit van de overgebleven handelsparen te verhogen en een soepelere en effectievere handelservaring voor hun gebruikers te garanderen.

Andere XRP-handelsparen blijven beschikbaar

Belangrijk om te weten is dat OKX, ondanks het verwijderen van het XRP/OKB paar, doorgaat met het ondersteunen van andere XRP-handelsparen. Enkele van de ondersteunde paren zijn XRP/BTC, XRP/USDC, XRP/USDT en XRP/ETH. Dit betekent dat handelaren nog steeds de mogelijkheid hebben om met XRP op het OKX platform te handelen.

Terwijl deze veranderingen plaatsvinden, is de rechtszaak tegen Ripple, het bedrijf achter XRP, nog steeds in volle gang. De te verwachten ontwikkelingen van deze rechtszaak zijn inmiddels duidelijker geworden. Er zijn gesprekken gaande over een mogelijke schikking, maar de uitkomst blijft nog onzeker. Ripple loopt het risico op een boete die kan oplopen tot $770 miljoen.

Wil je zelf de wereld van cryptocurrency betreden? Dan is er goed nieuws. Bitvavo, bekend als een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, biedt een exclusieve deal aan onze lezers. Meld je aan via de onderstaande link en ontvang niet alleen 10 euro gratis, maar betaal ook geen handelskosten voor je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.