Cryptoanalist Benjamin Cowen: Bitcoin wacht nog één grote dip voor bull-cyclus

CChristiaan 10 september 2023 15:56

Cryptoanalist Benjamin Cowen waarschuwt dat Bitcoin nog een grote dip kan ervaren voordat de volgende bull-cyclus begint. De volgens hem verwachte daling is gegrond op de logaritmische progressie en de timing van de dip kan de vorming van verschillende bodempatronen bepalen.

Grote dip verwacht vóór nieuwe Bitcoin bull-cyclus

Benjamin Cowen, een gerespecteerde cryptoanalist met bijna 800.000 abonnees op YouTube, heeft recentelijk aangegeven dat Bitcoin nog een aanzienlijke daling moet doormaken voordat een nieuwe bull-cyclus van start kan gaan. Hij baseert deze voorspelling op diverse marktindicatoren en patronen die hij heeft geanalyseerd.

Timing van dip bepaalt bodempatroon

Volgens Benjamin Cowen zal de aard van de verwachte Bitcoin-dip afhangen van wanneer deze plaatsvindt. De dip kan het vormen van een dubbele bodem, een lagere bodem of een hogere bodem aangeven. Als de dip plaatsvindt vóór februari 2024, zal dit waarschijnlijk wijzen op een dubbele bodem. Een latere dip zou kunnen suggereren een lagere of hogere bodem.

Cowen legt uit dat logaritmische banden, die gebaseerd zijn op de analyse van eerdere hoogte- en dieptepunten, een nuttig hulpmiddel kunnen zijn voor het voorspellen van de prijs van een cryptocurrency over tijd. De banden, die verschillende prijsbereiken vertegenwoordigen, suggereren dat de prijs van BTC tijdens elke bearmarkt meestal één band lager raakt dan de vorige cyclus.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.