Cryptoadvocaat John Deaton mengt zich in LBRY-rechtszaak

HHenk 15 september 2023 12:22

De bekende XRP-advocaat John Deaton, die bekend staat om zijn inzet voor de rechten van cryptocurrency-investeerders, heeft zich officieel aangesloten bij de LBRY-rechtszaak als Amicus Curiae. Dit heeft potentieel grote implicaties voor de XRP-rechtszaak.

John Deaton sluit zich aan bij LBRY-zaak

Advocaat John Deaton, bekend vanwege zijn vertegenwoordiging van talloze XRP-tokenhouders in de rechtszaak tegen de SEC, heeft officieel zijn deelname aan de LBRY-zaak bekendgemaakt als Amicus Curiae. Deaton is zeer actief in juridische processen en discussies over cryptocurrency-regulatie. Hij heeft zijn standpunt en vastberadenheid om te vechten duidelijk gemaakt op sociaalmediaplatform X.

Naomi Brockwell, de oprichter van Crypto Law, werkt samen met Deaton om het publiek te informeren over de recente ontwikkelingen in de wet- en regelgeving rondom cryptocurrencies in de Verenigde Staten. Hun gezamenlijke inspanningen benadrukken het belang van bewustwording en begrip van regelgeving in de snel veranderende wereld van digitale valuta.

SEC neemt juridische stappen tegen LBRY

In maart 2021 ondernam de Amerikaanse SEC juridische stappen tegen LBRY. Het bedrijf werd beschuldigd van het overtreden van de wet door LBC-tokens te verkopen zonder de vereiste registratie bij de SEC. Na een langdurig juridisch gevecht ontving LBRY een aanzienlijke boete en een verbod op toekomstige deelname aan niet-geregistreerde aanbiedingen van crypto-activa-effecten. Desondanks ging LBRY in beroep tegen deze beslissing in een poging de sancties te vernietigen.

Mogelijke invloed van LBRY-zaak op XRP-zaak

De uitkomst van de LBRY-zaak wordt als potentieel bepalend gezien voor de XRP-rechtszaak. Echter, onlangs heeft rechter Analisa Torres in de VS bepaald dat de verkoop van XRP-tokens aan kleine kopers niet als een effectentransactie wordt beschouwd. Dit markeert een positieve wending voor Ripple en is een ontwikkeling die op de voet wordt gevolgd door de crypto-gemeenschap.

Voor lezers die geïnteresseerd zijn om de wereld van cryptocurrencies te betreden, biedt de samenwerking tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo via een gespecificeerde link, krijg je niet alleen 10 euro gratis, maar je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.