Crypto-industrie: een serieus risico voor banken, volgens toezichthouder

HHenk 16 augustus 2023 22:07

De Amerikaanse bankverzekeraar FDIC heeft in een recent onderzoeksrapport aangegeven dat de crypto-industrie een groot risico vormt voor het traditionele banksysteem van de VS. De toezichthouder uit haar zorgen over de complexiteit van de crypto-sector en de potentiële gevolgen voor banken.

FDIC: Crypto vormt risico voor banksysteem

Het is geen verrassing dat de wereld van cryptocurrency niet door elke overheid met open armen wordt ontvangen. Het traditionele banksysteem is vaak nog sceptischer over deze opkomstende sector. Volgens de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), de Amerikaanse bankverzekeraar, vormt de crypto-industrie een ernstig risico voor het traditionele banksysteem van de Verenigde Staten.

FDIC: Afremmende economie en kwetsbaarheid banken

Het FDIC heeft een jaarlijks onderzoeksrapport waarin de belangrijkste risico's voor het banksysteem van de VS worden belicht. Hierin waarschuwt het voor een afremmende economie, minder winst voor banken en de algehele kwetsbaarheid van vele banken. Ondanks dat er dit jaar al meerdere grote banken failliet zijn gegaan, stelt het FDIC dat de sector op dit moment redelijk goed ervoor staat.

Bedrijven die cryptocurrency verhandelen aan derden hebben vaak een bankrekening, net als reguliere bedrijven. Banken maken zich echter zorgen over deze bedrijven en vrezen dat ze een groot risico vormen, zo stelt het FDIC. Dit kwam eerder dit jaar ook naar voren toen Britse banken weigerden klanten overboekingen te laten doen naar crypto-bedrijven.

Crypto-bescherming consumenten en invloed stablecoins

Het FDIC uit zijn zorgen over de bescherming van consumenten door crypto-bedrijven. Deze zorg kan doorslag vinden naar de bankensector. Daarnaast zijn de zogenaamde stablecoins een pijnpunt. Sommige van deze coins gebruiken bankdeposito's als onderpand, wat de risico's voor banken potentieel vergroot.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.