Crypto-handel neemt af: bekende beurs meldt omzetdaling

HHenk 4 augustus 2023 22:32

Het bekende Amerikaanse crypto-handelsplatform Robinhood, dat sinds 29 juli een beursgenoteerd bedrijf is, heeft een aanzienlijke daling in crypto-gerelateerde inkomsten gemeld gedurende het tweede kwartaal van dit jaar.

Daling van crypto-inkomsten bij Robinhood

Volgens het kwartaalrapport van Robinhood, dat op 2 augustus is gepubliceerd, zijn de crypto-gerelateerde inkomsten gedaald met 18 procent tot een totaal van 31 miljoen dollar. In het eerste kwartaal leverde de handel in cryptocurrencies nog 38 miljoen dollar op. Het bedrijf meldde ook dat het 11,503 miljard dollar aan crypto in beheer had, hetzelfde bedrag als aan het einde van het eerste kwartaal.

Inkomsten van Robinhood dalen over de gehele linie

Naast de daling van de crypto-inkomsten, zijn ook andere transactie-gebaseerde inkomsten gedaald. De inkomsten uit opties daalden met 5 procent tot 127 miljoen dollar en aandelen brachten 25 miljoen dollar op, 7 procent minder dan een kwartaal eerder. Alle handelscategorieën samen zagen een daling van 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

Robinhood stopt ondersteuning voor enkele altcoins

In juni van dit jaar heeft Robinhood de ondersteuning voor enkele populaire altcoins zoals Cardano (ADA), Polygon (MATIC) en Solana (SOL) beëindigd. Deze altcoins werden van het platform verwijderd omdat ze door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als effecten werden gekenmerkt in rechtszaken tegen Binance en Coinbase.

Ondanks de omzetdaling heeft Robinhood een nettowinst van 25 miljoen dollar geboekt. In de eerste 3 maanden van het jaar noteerde de broker nog een nettoverlies van 511 miljoen dollar. Deze indrukwekkende verbetering is te danken aan verbeteringen in de totale bedrijfskosten in de afgelopen maanden, met een gemiddelde daling van 45 miljoen dollar.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.