Crypto-analist ziet onvermijdelijke prijsdaling van 30-40% voor XRP

CChristiaan 11 september 2023 16:33

Cryptocurrency-analist Jungle Inc 2.0 voorspelt een mogelijke waardevermindering van de Ripple (XRP) munteenheid als gevolg van aankomende beslissingen van de SEC. Deze juridische ontwikkelingen kunnen een significante impact hebben op de waarde van de digitale munt.

Toekomstscenario's voor de XRP prijs

Jungle Inc 2.0, een gerenommeerde cryptocurrency-analist, heeft mogelijke toekomstscenario's geschetst voor de prijs van Ripple (XRP) in relatie tot aankomende beslissingen van de SEC. In een pessimistisch (bearish) scenario zou de XRP-prijs met 30% tot 40% kunnen dalen. Aan de andere kant, in een optimistisch (bullish) scenario, zou de XRP-prijs sterk kunnen stijgen.

Mogelijke koersval van 30-40%

Jungle Inc 2.0 benadrukt dat een koersval van 30% tot 40% een reële mogelijkheid is. Ondanks het feit dat sommige leden van de XRP-gemeenschap geloven dat de SEC niet in beroep zal gaan, is Jungle Inc 2.0 van mening dat dit een onvermijdelijke stap is in het juridische proces.

De XRP-munt heeft in de afgelopen 24 uur een aanzienlijke daling van meer dan 5 procent ervaren. Ondanks dit verlies was het handelsvolume indrukwekkend met een totaal van $1,037,404,265. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke stijging van meer dan 100% in vergelijking met de voorgaande dag. Deze recente daling heeft echter bijgedragen aan een negatieve weekprestatie, waarbij de munt nu op een verlies van 6% staat.

Technisch perspectief op XRP koers

Vanuit een technisch perspectief lijkt het waarschijnlijk dat de XRP-prijs zal dalen. Dit wordt ondersteund door de ontwikkeling van een dalende driehoek op de dagelijkse grafiek van de altcoin. Als deze trend doorzet, kan de prijs dalen beneden het steunniveau van $0,4425 in de komende week, mogelijk tot $0,3480. Er is echter ook goed nieuws. Als XRP erin slaagt om twee opeenvolgende 'daily candles' boven dit patroon te sluiten, wordt het bearish scenario ongeldig en kan de prijs stijgen tot het volgende weerstandsniveau van $0,5605 en zelfs tot $0,7385 als de koopdynamiek aanhoudt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.