Crypto-adoptie in New York: Een kijkje in de digitale portemonnee van een wereldstad

HHenk 9 augustus 2023 22:58

New York, één van de grootste steden ter wereld, heeft een belangrijke plek in de adoptie van cryptocurrency. Een recent artikel van Coinbase belicht de crypto-adoptie in deze metropool en vergelijkt deze met de situatie in Nederland.

Crypto-blootstelling onder New Yorkers

Bijna een vijfde van alle New Yorkers heeft een bepaalde vorm van blootstelling aan crypto, volgens een recente blogpost van Coinbase. Dit illustreert dat crypto-adoptie in New York op een aanzienlijk niveau is, wat weerspiegelt in het aantal bedrijven en initiatieven in de stad die betrokken zijn bij de blockchain- en cryptosector.

New York is thuisbasis voor een indrukwekkende 692 blockchain-organisaties, met meer dan 800 oprichters. Dit toont de levendige en innovatieve omgeving van de stad aan, die bevorderlijk is voor de groei en ontwikkeling van de blockchain- en cryptosector.

Sinds begin 2020 hebben meer dan de helft van de Fortune 100 bedrijven, waarvan velen gevestigd zijn in New York, crypto-, blockchain- of Web3-initiatieven nagestreefd. Dit onderstreept het toenemende belang van deze technologieën in de bedrijfswereld en hun potentieel voor toekomstige groei.

Optimistische houding van New Yorkers ten opzichte van crypto

Uit een studie van Morning Consult in opdracht van Coinbase blijkt dat een derde van de New Yorkers gelooft dat cryptocurrency het financiële systeem eerlijker maakt en een waardevolle investering voor de toekomst is. Dit suggereert een algemeen positieve houding ten opzichte van crypto in de stad, wat mogelijk bijdraagt aan de hoge mate van crypto-adoptie.

Crypto-adoptie in Nederland vergeleken met New York

In vergelijking met New York heeft 20 procent van de Nederlanders digitale activa in handen, en 15 procent handelt actief in crypto. Hoewel de absolute aantallen vanwege het populatieverschil niet direct vergelijkbaar zijn, tonen deze percentages aan dat de crypto-adoptie in Nederland vergelijkbaar is met die van New York.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.