Cruciale dag voor Bitcoin: Inflatiecijfers en deadlines ETF beslissingen

CChristiaan 11 augustus 2023 08:44

Het is een belangrijke dag voor Bitcoin, aangezien de inflatiecijfers geen significante impact hadden op de Bitcoin prijs. De cryptovaluta blijft in dezelfde prijszone hangen. Vandaag wordt er meer informatie verwacht over de inflatie in de VS en een mogelijke beslissing over het Bitcoin beursfonds (ETF).

Bitcoin reageert zwak op inflatiecijfers

Ondanks de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers, bleef de prijs van Bitcoin stabiel. Er was een kleine fluctuatie rond het moment van de bekendmaking, maar de koers keerde snel terug naar de waarde van vóór de aankondiging. Dit toont aan dat de inflatiecijfers niet de gewenste uitwerking hadden op de Bitcoin prijs. Het blijft in dezelfde prijszone hangen sinds eind juli.

Later vandaag wordt de Producenten Prijs Index (PPI) bekendgemaakt. Deze indicator geeft inzicht in de verkoopprijzen van goederen en diensten door producenten in de VS. Indien er sprake is van onverwachte bevindingen, zou dit invloed kunnen hebben op de Bitcoin prijs. Beleggers en handelaars houden hun ogen dus nauwlettend op deze publicatie gericht.

Eerste deadline Bitcoin beursfonds nadert

Naast de PPI, is er vandaag nog een andere belangrijke gebeurtenis: de eerste deadline voor de goedkeuring van een Bitcoin beursfonds, specifiek de ARK 21Shares Bitcoin ETF-aanvraag. Een goedkeuring van deze aanvraag zou zeer positieve gevolgen kunnen hebben voor de Bitcoin prijs. Echter, de verwachting is dat de Amerikaanse toezichthouder de aanvraag zal uitstellen, zoals het in het verleden ook heeft gedaan met andere Bitcoin ETF's.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.