Cruciaal Moment in Crypto: Verloop van Grote Hoeveelheid Bitcoin en Ethereum Opties

HHenk 18 november 2023 15:32

De cryptomarkt staat op een kruispunt: Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) opties ter waarde van $1,58 miljard zullen binnenkort verlopen. Dit kan aanzienlijke schommelingen in de prijs van zowel Bitcoin als Ethereum veroorzaken.

Invloed van opties op cryptoprijzen

Op dit moment bevinden we ons op een kritiek punt voor de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) opties met een totale waarde van $1,58 miljard naderen hun vervaldatum. Deze substantiële hoeveelheid opties kan aanzienlijke invloed hebben op de prijsbewegingen van BTC en ETH. Dit fenomeen kan bijdragen aan onvoorspelbaarheid en volatiliteit in de markt.

‘Max pain point’ in optiehandel

In de wereld van optiehandel is er een begrip dat bekend staat als het 'max pain point'. Dit is het prijsniveau waarop de meeste opties waardeloos worden, wat resulteert in maximale verliezen voor de houders van deze opties. Op dit moment ligt het 'max pain point' voor Bitcoin op $36.000 en voor Ethereum op $1.900. Met de huidige koersen die dicht bij deze punten liggen, is de kans groot dat er een toename van volatiliteit zal plaatsvinden als de vervaldatum nadert.

Belang van $30.000 niveau voor Bitcoin

Analyses van Glassnode, een bedrijf dat zich specialiseert in het analyseren van blockchain activiteiten, geven aan dat het voor de stabiliteit van de markt van cruciaal belang is dat de prijs van Bitcoin boven de $30.000 blijft. Wanneer dit niveau wordt doorbroken, kan dat leiden tot verdere dalingen op de markt. Deze analyse is gebaseerd op grondig onderzoek naar de dynamiek van de Bitcoin-markt.

Er is geweldig nieuws voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wereld van crypto. Dankzij een speciale samenwerking tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen onze lezers profiteren van een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.