Credible Crypto voorspelt mogelijke dip maar blijft optimistisch over Bitcoin

CChristiaan 21 september 2023 10:02

Volgens de bekende analist 'Credible Crypto' kan de Bitcoin koers mogelijk terugvallen tot 24.900 dollar, maar blijft de vooruitzichten voor een nieuwe bullmarkt positief. Credible Crypto deelt inzichten over belangrijke koersniveaus en factoren waarnaar gekeken moet worden.

Credible Crypto's visie op de Bitcoin koers

De bekende crypto-analist Credible Crypto heeft recentelijk een reeks koersniveaus gemarkeerd die belangrijk zijn voor de nabije toekomst van Bitcoin. Hij stelt dat het mogelijk is dat de Bitcoin koers terugvalt tot 24.900 dollar, maar dat dit de bullmarkt niet noodzakelijk in gevaar brengt. Het ideale scenario volgens Credible Crypto is dat de koers onder het oranje niveau van 25.600 dollar terechtkomt, maar boven het rode niveau van 24.900 dollar blijft. Dit zou de positieve marktstructuur intact houden.

Belang van Open Interesse in de Bitcoin markt

Credible Crypto benadrukt een belangrijke metriek om op te letten: de Open Interesse (OI). Hij legt uit dat minder dan de helft van de OI die is toegenomen tijdens de recente prijsstijging van Bitcoin is gesloten. Het breken van bepaalde koersniveaus zou liquidaties kunnen veroorzaken en de koers verder kunnen drukken. De volledige reset van de OI zou echter een signaal kunnen zijn dat de koersdaling grotendeels voorbij is.

Mogelijk correctief Elliott Wave patroon voor Bitcoin

Een andere interessante bewering van Credible Crypto is dat Bitcoin mogelijk een correctief Elliott Wave W-X-Y patroon vormt. Dit patroon zou eerst de Bitcoin koers tot 25.000 dollar kunnen brengen, om vervolgens uit te breken voorbij de 28.000 dollar, wat een bullmarkt zou bevestigen. Het is cruciaal dat de koers erin slaagt om daadwerkelijk voorbij dit niveau te schieten.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de crypto-wereld, biedt Newsbit in samenwerking met Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, een exclusieve aanbieding. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden bij Bitvavo ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.