Covestro in gesprekken met Adnoc voor mogelijke overname

CChristiaan 8 september 2023 23:37

Covestro, de Duitse specialist in polymeermaterialen, bevestigt gesprekken met Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) voor een mogelijke overname. Dit volgt maanden van speculaties dat Adnoc geïnteresseerd zou zijn in Covestro.

Covestro bevestigt overnamegesprekken

Covestro, de Duitse marktleider in polymeermaterialen, heeft bevestigd dat er gesprekken gaande zijn met de Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) over een mogelijke overname. Dit nieuws volgt op maanden van geruchten dat Adnoc interesse zou hebben in het bedrijf. Volgens Covestro benadrukt deze interesse hun sterke positie als een van de leidende producenten van hoogwaardige polymeren ter wereld.

'Sustainable Future'-strategie blijft belangrijk

Dr. Markus Steilemann, CEO van Covestro, heeft de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf benadrukt in het licht van de overnamegesprekken. Ondanks de huidige uitdagingen in de sector gelooft Steilemann dat Covestro goed gepositioneerd is om waarde op lange termijn te genereren in aantrekkelijke sectoren die worden ondersteund door sterke groeitrends. De focus op de 'Sustainable Future'-strategie van het bedrijf blijft onveranderd, ongeacht de uitkomst van de gesprekken met Adnoc.

Elke mogelijke overeenkomst tussen Covestro en Adnoc vereist niet alleen overeenstemming over commerciële en juridische parameters, maar ook de goedkeuring van de respectieve besturen en bevoegde autoriteiten. Covestro benadrukte dat ze geen verdere commentaar zullen geven totdat er wijzigingen in de situatie of gebeurtenissen zijn die publicatie noodzakelijk maken.

Vermeende prijs: 11,6 miljard euro

Volgens berichtgeving van Bloomberg zou Adnoc bereid zijn om 11,6 miljard euro te betalen voor Covestro, wat neerkomt op 60 euro per aandeel. Dit getal geeft een indicatie van de mogelijke waardering van Covestro in de overnamegesprekken met Adnoc. Het is echter belangrijk op te merken dat dergelijke waarderingen altijd onderhevig zijn aan verandering in dergelijke onderhandelingssituaties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.