Controversiële beweringen: Is Ripple (XRP) een oplichterij?

HHenk 22 december 2023 07:02

Prominente financiële expert en Bitcoin-voorstander Rajat Soni beoordeelt Ripple's XRP als mogelijk frauduleus. Zijn argumenten worden echter betwist, terwijl Ripple Labs belangrijke stappen zet in de crypto-industrie. In deze context, is XRP werkelijk een scam, of slechts een slachtoffer van controversiële opvattingen?

Soni's scepticisme over XRP

Rajat Soni uit zijn bezorgdheid over Ripple's XRP, bewerend dat de munt niet zal terugkeren naar zijn voormalige hoogtepunten vanwege wat hij ziet als een aanzienlijke mate van centralisatie. Volgens Soni heeft Ripple Labs een overheersende invloed op de XRP Ledger, wat het bedrijf in staat zou stellen om een significant aantal tokens te controleren en zelfs de token-code aan te passen om meer XRP uit te geven. Soni speculeert ook dat XRP internationaal weinig functionele waarde heeft.

Tegenargumenten tegen centralisatieclaims

Hoewel Soni's beweringen over centralisatie verontrustend klinken, kan men deze betwisten. De XRP Ledger is namelijk een open-source, gedecentraliseerd blockchainprotocol, wat impliceert dat geen enkele partij volledige controle heeft, zelfs Ripple niet. Elke wijziging in het netwerk hangt af van consensus onder een breed netwerk van overwegend onafhankelijke validators. Ripple heeft slechts controle over enkele van deze validators, waardoor het bedrijf geen unilaterale wijzigingen kan doorvoeren.

Ripple's nieuwe VASP-status en expansie

Ondanks de controversiële beweringen over Ripple's XRP, heeft Ripple Labs onlangs de status van Virtuele Asset Service Provider (VASP) gekregen van de Centrale Bank van Ierland. Deze erkenning benadrukt Ripple's capaciteit om gespecialiseerde diensten in de virtuele activa sector aan te bieden en versterkt hun aanwezigheid op de Ierse markt. Bovendien heeft Ripple zijn hoofdkantoor verplaatst naar San Francisco, een teken dat het bedrijf nog steeds vastbesloten is om zijn aanwezigheid op zowel de Amerikaanse als internationale markt te handhaven.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld en mogelijk XRP of een andere crypto willen kopen, is er momenteel een exclusieve aanbieding beschikbaar. In samenwerking met Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, biedt Newsbit een welkomstcadeau van 20 euro en geen handelskosten over de eerste 10.000 euro aan transacties voor nieuwe aanmeldingen in december.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.