Coinbase's nieuwe Base-blockchain overtreft concurrenten dankzij de populaire dApp Friend.tech

CChristiaan 22 augustus 2023 15:39

Dankzij de explosieve populariteit van de decentrale app (dApp) Friend.tech ervaart de recent geïntroduceerde Base-blockchain van Coinbase, een laag 2-oplossing voor Ethereum (ETH), een grote groei in het gebruik. Hiermee overtreft het concurrenten zoals Arbitrum, Optimism en zelfs sommige laag 1-protocollen.

Base-blockchain groeit dankzij dApp Friend.tech

Eerder dit jaar lanceerde Coinbase Base, zijn eigen laag 2-blockchain die ontwikkelaars in staat stelt om decentrale apps (dApps) te bouwen op het Ethereum (ETH) netwerk. Het was een gewaagde zet die zijn vruchten begint af te werpen. Dankzij de dApp Friend.tech, die gebruikers in staat stelt om hun favoriete Twitter-accounts te tokeniseren, heeft Base een significante groeispurt doorgemaakt in gebruikersactiviteit. Dit heeft ertoe geleid dat Base nu actiever is dan grote concurrenten zoals Arbitrum, Optimism en zelfs enkele laag 1-protocollen.

Onbekende maker achter populaire dApp Friend.tech

Friend.tech is een revolutionaire decentrale app die het voor gebruikers mogelijk maakt om 'X-accounts' van Twitter te tokeniseren, waardoor ze als het ware aandelen kunnen kopen van hun favoriete Twitter-influencers. Hoewel de officiële maker van het platform niet bekend is, vermoeden velen dat de mysterieuze programmeur Racer de drijvende kracht achter het project is. Sinds de lancering op 11 augustus, voor een selecte groep mensen, heeft de app een enorme populariteit vergaard. Dit blijkt uit data van het blockchain-analyseplatform Dune, waaruit blijkt dat de app al bijna 1,2 miljoen transacties heeft verwerkt.

Populariteit Friend.tech stuwt Base naar nieuwe hoogten

De populariteit van Friend.tech heeft ook een positief effect gehad op het gebruik van de Base-blockchain. Volgens de explorer van het netwerk heeft Base gisteren 901.000 transacties verwerkt. Dit is bijna twee keer zoveel als zijn concurrent Arbitrum en meer dan twee keer zoveel als Optimism. Het is belangrijk om te vermelden dat Base is gebouwd op Optimism, dus als Coinbase's blockchain groeit, groeit Optimism ook.

Hoewel de Base-blockchain momenteel grote successen behaalt, is de introductie ervan niet zonder slag of stoot gegaan. Vlak na de introductie van de bètafase liep de blockchain vast als gevolg van een softwarefout. Gelukkig was dit incident beperkt tot de vroege fase. Inmiddels is het mainnet van Base geïntroduceerd en draait het momenteel zonder problemen, mede dankzij de grote bijdrage van Friend.tech aan de gebruikersactiviteit.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.