Coinbase's juridische strijd kan Ripple's redding zijn

CChristiaan 5 september 2023 09:52

Advocaat James Filan onthult dat Ripple officieel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft betwist over hun intentie om in beroep te gaan tegen een eerdere rechtbankuitspraak. De uitkomst van een afzonderlijk juridisch conflict tussen Coinbase en de SEC kan mogelijk een pad naar een schikking voor Ripple betekenen.

Ripple's bezwaar tegen SEC's beroepsplan

Ripple heeft officieel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) betwist in hun plan om in beroep te gaan tegen een eerdere rechtbankuitspraak. Deze informatie werd gedeeld door advocaat James Filan op 1 september 2023. Ripple betoogt dat de SEC niet aan de vereisten voor een beroepszaak heeft voldaan, met name de criteria gerelateerd aan de zogenaamde Howey-test.

Controverse rond de juridische basis van de SEC

In het begin van hun juridische conflict beschuldigde Ripple de SEC van het afwijken van gevestigde juridische kaders. Het bedrijf argumenteerde dat de SEC de specifieke juridische basis voor een tussentijds beroep, ook bekend als 'interlocutory appeal', niet adequaat had aangepakt. De SEC hield echter voet bij stuk door te stellen dat er nog grote juridische vragen onbeantwoord bleven, wat hen het recht gaf om in beroep te gaan.

Coinbase's zaak als mogelijke redding voor Ripple

John Deaton, een advocaat die Ripple ondersteunt, suggereert dat de juridische strijd tussen Coinbase en de SEC van invloed kan zijn op de zaak van Ripple. Als Coinbase in deze zaak wint, dan zou dit kunnen aantonen dat de tokenverkoop op het platform niet onderworpen is aan de Amerikaanse effectenwetgeving. Dit zou de beroepsmogelijkheden van de SEC tegen Ripple kunnen beperken, waardoor een schikking met Ripple waarschijnlijker wordt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.