Coinbase verhoogt het terugkoopbedrag van obligaties naar $180 miljoen

CChristiaan 6 september 2023 03:16

Coinbase, de Amerikaanse cryptobeurs, heeft aangekondigd dat het zijn obligatie-terugkoopprogramma uitbreidt van $150 miljoen naar $180 miljoen, wat aanzienlijk meer is dan eerst aangekondigd.

Coinbase verhoogt obligatie-terugkoopbudget

Coinbase, een prominente Amerikaanse cryptobeurs, heeft bekendgemaakt dat het totale bedrag dat het wil besteden aan de terugkoop van obligaties is verhoogd naar $180 miljoen. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van de eerder gecommuniceerde $150 miljoen. Het lijkt erop dat er meer vraag is naar het opkoopprogramma dan eerst gedacht, wat Coinbase ertoe heeft aangezet om meer geld apart te zetten voor dit initiatief.

De betreffende obligaties die Coinbase wil terugkopen hebben een looptijd tot 2031 en een 'coupon' van 3,625%, dat wil zeggen, het jaarlijkse rentepercentage. Deze obligaties werden oorspronkelijk aangeboden aan investeerders die geïnteresseerd waren in de cryptocurrency markt en wilden investeren in een stabiele en betrouwbare beurs zoals Coinbase.

Investeerders bieden meer obligaties aan

Interessant is dat, volgens een recent persbericht van Coinbase, investeerders na de initiële aankondiging van het opkoopprogramma voor nog eens $211 miljoen aan obligaties hebben aangeboden. Dit brengt het totaal aangeboden bedrag op $261 miljoen. Deze ontwikkeling heeft Coinbase ertoe aangezet om nog eens $30 miljoen extra te besteden aan het terugkoopprogramma van obligaties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.