Coinbase opent de deuren van haar nieuwe blockchain: Base

CChristiaan 10 augustus 2023 22:02

Coinbase, de beursgenoteerde Amerikaanse cryptobeurs, heeft haar nieuwe blockchain netwerk Base gelanceerd, een layer-2-schaaloplossing bovenop Ethereum. Het netwerk is nu toegankelijk voor iedereen en belooft een nieuwe wending te geven aan de wereld van crypto.

Lancering van Coinbase's blockchain, Base

Het is officieel: de bekende cryptobeurs Coinbase heeft haar langverwachte blockchain, Base, gelanceerd. De aankondiging werd eerder dit jaar gedaan en na maanden van ontwikkeling is Base eindelijk klaar om gebruikers te verwelkomen. Dit nieuwe netwerk, een layer-2 schaaloplossing op Ethereum, belooft een game changer te worden in de snel evoluerende wereld van crypto.

Open deuren bij Base

Na een laatste ontwikkelingsfase, waarin Base haar platform opende voor ontwikkelaars, is het netwerk nu publiekelijk toegankelijk. Dit betekent dat niet alleen ontwikkelaars maar ook eindgebruikers de mogelijkheid hebben om de unieke features van Base te ontdekken en te benutten. Of je nu een doorgewinterde developer bent of een enthousiaste crypto-gebruiker, Base is er voor jou.

De overgang van ether van het mainnet naar Base is nu mogelijk via de officiële Base-bridge. Bovendien is het cross-chain bridging protocol Wormhole ook beschikbaar op Base, waardoor gebruikers kunnen genieten van een naadloze en veilige overdracht van hun ether. Deze technologieën zijn cruciaal om Base als een competitieve en toonaangevende blockchain in de crypto-wereld te positioneren.

DEX’s omarmen Base

Base heeft ook de steun van twee vooraanstaande gedecentraliseerde exchanges, Uniswap en Maverick Protocol. Beide platforms draaien nu op Base's layer-2 netwerk, wat een sterke bevestiging is van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de nieuwe blockchain. Bovendien wordt verwacht dat een derde DEX, LeetSwap, binnenkort ook op Base zal draaien.

Base heeft niet alleen de steun van toonaangevende DEX's, maar biedt ook haar eigen dApp voor betalingen, genaamd Beam. Beam laat gebruikers betalingen doen met USD Coin (USDC) of met Base's eigen munt, de Eco. Dit biedt een extra laag van gemak en functionaliteit voor de gebruikers van Base.

Base's missie: 1 miljard nieuwe crypto gebruikers

Base is niet zomaar een blockchain; het is ontworpen met de missie om de crypto wereld te transformeren. Door een ontwikkelaar-vriendelijke omgeving te creëren en het gemakkelijk en betaalbaar te maken om dApps on-chain te bouwen, hoopt Base de adoptie van crypto te stimuleren. Het uiteindelijke doel? Meer dan een miljard nieuwe gebruikers naar de crypto wereld trekken. Een ambitieus plan, maar met de lancering van Base lijkt dit doel binnen handbereik.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.