Coinbase CEO: Ripple rechtszaak en Bitcoin ETF verhogen druk op crypto-regulatie

HHenk 26 juli 2023 21:07

Coinbase CEO Brian Armstrong stelt dat recente ontwikkelingen in de crypto-industrie, waaronder de XRP rechtszaak en de aanvraag voor een Bitcoin ETF, de druk op de Securities and Exchange Commission (SEC) hebben opgevoerd. Dit zou de aandacht van beleidsmakers in de VS hebben getrokken.

SEC legt druk op Amerikaanse crypto-industrie

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) legt al geruime tijd een grote druk op de crypto-industrie in de VS. Deze druk is onlangs verder toegenomen door belangrijke ontwikkelingen zoals de rechtszaak rond Ripple's XRP en de aanvraag voor een Bitcoin ETF. Volgens Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft deze toenemende druk de interesse van Washington's beleidsmakers opnieuw gewekt.

Het feit dat Ripple voor een belangrijk deel de rechtszaak tegen de SEC gewonnen heeft, is van groot belang voor de hele crypto-industrie in de VS, aangezien de uitspraak als precedent kan dienen voor andere cryptocurrencies. Tegelijkertijd heeft Blackrock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, een aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF, waardoor de hoop op goedkeuring is toegenomen.

Nieuwe urgentie voor goede crypto-regulatie

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, beweert dat deze recente gebeurtenissen de aandacht van beleidsmakers in de VS hebben getrokken. Dit heeft geleid tot een vernieuwde urgentie voor het invoeren van passende regulatie voor de crypto-industrie. Er is een nieuw optimisme ontstaan dat, volgens Armstrong, niet onderschat mag worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.