Citi snijdt fors in koersdoel Adyen

HHenk 21 augustus 2023 12:17

Citi Research heeft het koersdoel voor het aandeel Adyen fors verlaagd - van 1.050 euro naar 750 euro, met behoud van het verkoopadvies. De reden hiervoor zijn zorgen over de concurrentie en stijgende kosten die Adyen ondervindt.

Forse verlaging van koersdoel

De Amerikaanse bank Citi Research heeft een nieuwe klap uitgedeeld aan het al worstelende aandeel Adyen. Het koersdoel is fors verlaagd - van 1.050 naar 750 euro. Dit betekent een potentiële daling van bijna 29% ten opzichte van het vorige doel. Het verkoopadvies op het aandeel blijft bovendien gehandhaafd, een teken dat de experts bij Citi niet veel positiefs te melden hebben over de vooruitzichten van Adyen.

Zorgen over concurrentie en kosten

De analisten van Citi hebben hun zorgen over de concurrentiepositie van Adyen en de stijgende kosten waar het bedrijf mee te maken heeft. Ondanks de toelichting van Adyen, konden deze zorgen niet worden weggenomen. Deze elementen hebben bijgedragen aan de forse verlaging van het koersdoel en de handhaving van het verkoopadvies, wat aangeeft dat de analisten van Citi sceptisch blijven over de toekomstige prestaties van Adyen.

Als reactie op het negatieve nieuws daalde het aandeel Adyen met nog eens 5,3 procent tot 825,40 euro. Dit geeft aan dat de beleggers het eens zijn met de sombere beoordeling van Citi en hierop reageren door hun aandelen te verkopen. Het blijft echter de vraag of deze daling op korte termijn zal doorgaan of dat beleggers zullen terugkeren naar Adyen in de hoop op een herstel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.