Chipaandelen blinken uit: SOX-index zet de toon op Wall Street

CChristiaan 17 november 2023 12:32

De Amerikaanse aandelen, met name in de halfgeleidersector, maken indruk op Wall Street. Na een dalende trend hebben de aandelenindices nieuwe hoogtepunten bereikt, met de SOX-index als absolute ster. Ook de macro-economische indicatoren lijken op koers te zijn.

Amerikaanse aandelen tonen veerkracht

De afgelopen weken hebben de Amerikaanse aandelen een positieve trend laten zien. Vanaf de dieptepunten in oktober zijn nieuwe bodems gevormd en de dalende trend is verlaten. Dit betekent dat de aandelenindices op weg zijn naar nieuwe hoogtepunten. Het is de halfgeleidersector die de show steelt en de leiding neemt in deze opwaartse trend.

Belangrijke indices noteren sterke winsten

De grote Amerikaanse indices hebben allemaal een aanzienlijke opleving laten zien vanaf hun dieptepunten in oktober. De Dow Jones is met ruim 8% gestegen sinds de low van 27 oktober, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq Composite respectievelijk bijna 10% en 12,5% zijn gestegen. Deze oplevingen duiden op een sterke veerkracht van de Amerikaanse aandelenmarkt.

In de wereld van de Amerikaanse aandelenindices is het de SOX-index die de show steelt. Deze benchmark voor de halfgeleidersector heeft een indrukwekkende stijging van bijna 18% laten zien sinds zijn dieptepunt van eind oktober. Dit onderstreept de sterke prestaties van de halfgeleideraandelen en hun leidende rol in de huidige opwaartse trend op Wall Street.

Technische analyses signaleren positieve trend

Als we kijken naar de technische analyses van de verschillende Amerikaanse aandelenindices, zien we dat ze allemaal positieve signalen afgeven. Zowel de Dow Jones, de S&P 500, de Nasdaq Composite als de SOX-index hebben allen de dalende trend achter zich gelaten. Dit is een goed teken voor het toekomstige gedrag van deze aandelenindices en suggereert dat de positieve trend zich kan voortzetten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.