Chinese export kent een flinke daling in juli

HHenk 8 augustus 2023 08:13

In juli daalde de Chinese export aanzienlijk, volgens recente overheidsrapporten. De daling van 14,5% op jaarbasis overtrof de verwachtingen van economen. Bovendien daalde ook de Chinese import.

Neerwaartse trend in Chinese export

Volgens cijfers die de Chinese overheid onlangs publiceerde, heeft China in juli weer aanzienlijk minder geëxporteerd. De export daalde met 14,5 procent op jaarbasis, wat een grotere daling is dan de voorspelde 12,0 procent. Deze daling komt na een eerdere daling van 12,4 procent in juni.

Daling van Chinese import

In aanvulling op de export, daalde ook de Chinese import in juli aanzienlijk. Op jaarbasis ging de import met 12,4 procent omlaag. Dit was veel meer dan de voorspelde afname van 5,0 procent. De import en de export lijken een gelijklopende trend te volgen, wat wijst op een algemene vertraging van de handel.

Ondanks de dalingen van zowel de export als de import, had China in juli een handelsoverschot van 80,6 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de verwachte 70,3 miljard dollar. Het handelsoverschot, gemeten in zowel dollars als yuan, toont aan dat hoewel de handel vertraagt, China nog steeds meer exporteert dan het importeert.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.