Chinese digitale valuta behaalt indrukwekkende mijlpaal

HHenk 20 juli 2023 21:17

China's digitale nationale valuta, beter bekend als de digitale yuan, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door bijna $250 miljard aan totaal transactievolume te registreren. Ondanks de aanvankelijke hobbels, wint deze centrale bank digitale munteenheid (CBDC) aan populariteit.

China's digitale yuan krijgt tractie

China heeft zich onderscheiden als een leider op het gebied van digitale nationale munteenheden, met een digitale versie van hun nationale valuta, de renminbi of yuan, die al bijna twee jaar in omloop is. Ondanks de initiële problemen die gepaard gingen met de lancering, lijkt de digitale yuan nu een blijver te zijn en een solide plek in de financiële sector te hebben verworven.

Indrukwekkende mijlpaal voor digitale yuan

Een belangrijke mijlpaal die de groeiende populariteit van de digitale yuan aantoont, is het recente record van bijna $250 miljard aan totaal transactievolume. Deze indrukwekkende prestatie onderstreept hoe steeds meer mensen en bedrijven de digitale yuan gebruiken voor financiële transacties, wat duidelijk aangeeft dat de munteenheid tractie krijgt.

Ondanks de indrukwekkende mijlpaal, is er nog een lange weg te gaan. De totale hoeveelheid digitale yuan in omloop blijft laag, met een totale waarde van slechts $2,3 miljard. Dit vertegenwoordigt slechts 0,16% van alle yuan in omloop, wat aantoont dat de acceptatie en het gebruik van de digitale yuan nog steeds in hun kinderschoenen staan.

De Chinese overheid speelt een actieve rol in het promoten van de digitale yuan, met het doel om het gebruik ervan te stimuleren. Gezien deze inspanningen en de recentelijke mijlpalen, is het aannemelijk dat het gebruik van de digitale yuan in de toekomst alleen maar zal toenemen.

Andere landen volgen China's CBDC-voorbeeld

Hoewel China pioniert op het gebied van CBDC's, zijn er ook andere landen en regio's, zoals de Europese Unie, die hun eigen digitale nationale munteenheden ontwikkelen. Deze ontwikkelingen tonen aan dat digitale munteenheden steeds meer worden erkend als een belangrijk onderdeel van de toekomst van de financiële sector wereldwijd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.