Charles Schwab overweegt lagekosten Bitcoin ETF, terwijl Google deuren opent voor crypto-advertenties

HHenk 30 januari 2024 07:02

Er gaan geruchten dat vermogensbeheerder Charles Schwab een Bitcoin ETF met opvallend lage kosten op de markt wil brengen. Ondertussen heeft Google zijn advertentiebeleid aangepast, waardoor advertenties voor Bitcoin ETF's nu zijn toegestaan.

Wedloop in Bitcoin ETF markt

Met verschillende fondsen die strijden om investeerders, wordt de competitie in de wereld van Bitcoin Spot exchange-traded funds (ETF’s) steeds intenser. Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas zou deze competitieve dynamiek spoedig kunnen versterken.

Charles Schwab's mogelijke entree in Bitcoin ETF markt

Charles Schwab, een vermogensbeheerder die vroeger sceptisch stond tegenover cryptocurrency, overweegt een eigen Bitcoin ETF op de markt te brengen met opvallend lage kosten. Dit zou de concurrentie opvoeren en de toegang tot investeringen in cryptocurrencies aanzienlijk verbreden.

Google staat Bitcoin ETF advertenties toe

Google heeft zijn advertentiebeleid aangepast en staat nu toe dat er voor Bitcoin ETF's wordt geadverteerd. Deze beleidswijziging, die zich specifiek richt op aanbieders uit de Verenigde Staten, betekent een opmerkelijke koerswijziging van Google ten aanzien van crypto-advertenties.

Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding. Maak een account bij Bitvavo en ontvang een welkomstcadeau van €10 helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.