Cardano walvissen slaan toe: $3 miljard ADA aankoop in één dag

HHenk 28 september 2023 20:52

Ondanks een recente koersdip, heeft de cryptocurrency Cardano (ADA) een sterke steun gekregen van de 'whales', die voor meer dan $3 miljard aan ADA hebben aangeschaft op één dag. Daarnaast is er een aanzienlijke stijging in de gebruikersactiviteit van het netwerk waargenomen.

Walvissen versterken hun positie

In tijden van prijsdalingen blijken de 'whales', de grote spelers in de cryptowereld, hun vertrouwen in Cardano (ADA) te versterken. Uit gegevens van blockchain-analyseplatform IntoTheBlock blijkt dat zij op één enkele dag (afgelopen maandag) voor meer dan $3 miljard aan ADA hebben aangeschaft. Deze aankopen vielen samen met een koersdip tot ongeveer $0,242. Dit kan gezien worden als een bullish signaal dat het vertrouwen onder kleinere investeerders kan versterken en positief sentiment kan genereren.

Toename in gebruikersactiviteit

Een andere positieve ontwikkeling voor Cardano is de recente toename van de gebruikersactiviteit op het netwerk. Afgelopen woensdag registreerde Cardano een indrukwekkende stijging in Dagelijkse Actieve Adressen (DAA) met meer dan 60%. Dit is aanzienlijk hoger dan de groei in gebruikersactiviteit van Bitcoin (BTC), die een bescheiden groei van 4,5% kende, en Ethereum (ETH), die een daling van bijna 10% ervoer. De activiteit op een netwerk is een belangrijke indicator voor de waarde van blockchain-netwerken, en een netwerk met veel activiteit wordt over het algemeen als gezonder en waardevoller beschouwd.

Introductie van Warp-transacties

Cardano blijft innoveren en heeft onlangs een nieuwe technologie geïntroduceerd, genaamd Warp-transacties. Deze innovatie is uniek omdat ze functioneren zonder de noodzaak voor smart contracts. Dit vergemakkelijkt niet alleen het versturen van tokens op het Cardano-netwerk, maar verlaagt ook de bijbehorende kosten. Deze doorontwikkeling van het Cardano-platform toont aan dat het team achter de munt zich blijft inzetten voor het bieden van een efficiënt en gebruiksvriendelijk platform.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, is er geweldig nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen nieuwe gebruikers een exclusieve aanbieding. Bij aanmelding via de onderstaande link ontvangen zij niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ze ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.