Cardano of Ripple: Welke is de meest belovende korte termijn investering en waarom?

HHenk 23 juli 2023 12:21

In de wereld van cryptocurrencies rijst vaak de vraag welke de beste investering is. In dit artikel vergelijken we Cardano en Ripple, leggen we uit wat ze doen en waarom de een misschien een betere korte termijn investering is dan de ander.

Contrast tussen Cardano en Ripple

Cardano, een blockchain-platform, streeft ernaar een veiliger en duurzamer ecosysteem te bieden voor het ontwikkelen en uitvoeren van smart contracts en Dapps. Het maakt gebruik van een uniek proof-of-stake consensusmechanisme genaamd Ouroboros, dat energiezuiniger zou zijn dan andere proof-of-work-systemen. Aan de andere kant is XRP, ook bekend als Ripple, voornamelijk gericht op het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen en valutawisselingen. Het wordt gebruikt door financiële instellingen en betalingsproviders om snel en goedkoop geld over de grens te verplaatsen.

Cardano doorloopt een vijf-fasen ontwikkelingsproces en bevindt zich momenteel in de laatste fase, Voltaire. Dit stadium zou de laatste elementen moeten leveren om Cardano volledig zelfvoorzienend te maken, met een stem- en treasury systeem waarmee netwerkdeelnemers de toekomstige ontwikkeling van het netwerk kunnen beïnvloeden. Ripple heeft onlangs een belangrijke rechtszaak deels gewonnen tegen de Amerikaanse financiële toezichthouder, wat betekent dat XRP slechts gedeeltelijk onder hun toezicht valt.

Beste korte termijn investering: Cardano of Ripple?

Hoewel Cardano een project voor de lange termijn lijkt te zijn, met een groeiend netwerk dat naar verwachting meer waarde zal genereren, zijn er ook korte termijn ontwikkelingen. Spectrum Finance wordt bijvoorbeeld gelanceerd op de Cardano blockchain. Ripple daarentegen heeft al een momentum op korte termijn, met een stijgende koers en positieve juridische stappen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.