Bybit pauzeert operaties in de VK in afwachting van nieuwe cryptoregels

HHenk 24 september 2023 01:17

Bybit, een prominente cryptobeurs, kondigt aan tijdelijk haar diensten in het Verenigd Koninkrijk op te schorten. Deze beslissing komt in reactie op aankomende nieuwe marketingregels voor crypto-bedrijven door de Britse financiële waakhond, de Financial Conduct Authority.

Bybit reageert op nieuwe crypto-marketingregels

In reactie op de aankomende regelgeving van de Financial Conduct Authority (FCA) betreffende cryptomarketing, heeft Bybit besloten om proactief op de veranderingen in te spelen. Door de diensten tijdelijk op te schorten in het Verenigd Koninkrijk, toont het cryptoplatform haar bereidheid om zich aan te passen aan de nieuwe regels. Het is momenteel echter onduidelijk hoe lang deze opschorting zal duren en of Bybit zal terugkeren naar de Britse markt.

CEO voorspelt vertrek uit Verenigd Koninkrijk

Ben Zhou, CEO van Bybit, had eerder al aangegeven dat de cryptobeurs mogelijk de Britse markt zou verlaten vanwege de aankomende nieuwe regelgeving. Deze uitspraak bevestigde het bedrijf recentelijk, wat leidde tot de tijdelijke opschorting van hun diensten in het Verenigd Koninkrijk.

Doelstelling nieuwe regels: transparantie en nauwkeurigheid

Het doel van de nieuwe FCA-regelgeving is om de marketing van crypto-producten transparanter en nauwkeuriger te maken voor alle belanghebbenden. Hieronder valt ook een afkoelperiode voor beginnende beleggers. Deze veranderingen kunnen grote gevolgen hebben voor de werking van crypto-platformen zoals Bybit.

Bybit is niet het enige crypto-platform dat de gevolgen ondervindt van de veranderende Britse regelgeving. Andere grote spelers in de markt, zoals OKX en Binance, moeten ook hun strategieën heroverwegen en aanpassen aan de nieuwe richtlijnen van de FCA.

Volgens Zhou zullen de nieuwe regels een grote impact hebben op de manier waarop crypto-platformen klanten werven. Door strengere regels kunnen zelfs websites die zich richten op Britse gebruikers al als promotie worden beschouwd. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop deze bedrijven hun diensten aanbieden en marketen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.