Broadcom overtreft de verwachtingen maar de vooruitzichten blijven achter

HHenk 1 september 2023 02:21

Broadcom heeft in het derde kwartaal betere resultaten behaald dan verwacht, maar de vooruitzichten voor het vierde kwartaal blijven achter. De resultaten werden gedreven door de vraag naar next-generation netwerktechnologieën, voornamelijk voor kunstmatige intelligentie.

Derde kwartaalresultaten van Broadcom

Broadcom heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar een hogere nettowinst en omzet gerealiseerd dan verwacht. De resultaten werden voornamelijk gedreven door de vraag naar next-generation netwerktechnologieën. Ondanks deze positieve prestaties, heeft het bedrijf de verwachtingen voor het vierde kwartaal niet overtroffen.

De goede resultaten van Broadcom zijn te danken aan de toenemende vraag naar next-generation netwerktechnologieën. Dit is voornamelijk te wijten aan hyperscale klanten die hun AI-clusters binnen datacenters opschalen. Het bedrijf verwacht dat deze trend zal doorzetten in het vierde kwartaal, wat zal leiden tot een jaar-op-jaar groei.

De resultaten van Broadcom zijn gepubliceerd na de recente goedkeuring van de overname van VMware door de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf verwacht de resterende goedkeuringen van regelgevende instanties voor 30 oktober binnen te hebben.

Nettowinst van Broadcom

In het afgelopen kwartaal boekte Broadcom een nettowinst van 3,3 miljard dollar, wat neerkomt op 7,74 dollar per aandeel. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 3,1 miljard dollar of 7,15 dollar per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. De winst op aangepaste basis bedroeg 10,54 dollar per aandeel.

Vooruitzichten vierde kwartaal

Voor het vierde kwartaal verwacht Broadcom een omzet van ongeveer 9,27 miljard dollar. De verwachte aangepaste EBITDA wordt geraamd op ongeveer 65 procent van de verwachte omzet. Het is echter belangrijk op te merken dat deze cijfers gelijk zijn aan de verwachtingen van analisten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.