Boskalis scoort met belangrijke kabelcontracten voor Baltica 2

CChristiaan 5 september 2023 13:52

Boskalis, de Nederlandse maritieme dienstverlener, heeft twee belangrijke contracten binnengehaald voor het transport en de installatie van export- en arraykabels voor het Baltica 2 offshore windpark. De contracten zijn meer dan 300 miljoen euro waard.

Belangrijke contracten voor Boskalis

Boskalis, een toonaangevende maritieme dienstverlener uit Nederland, heeft een grote overwinning behaald met de verwerving van twee omvangrijke contracten. Deze contracten, met een totale waarde van meer dan 300 miljoen euro, omvatten het transport en de installatie van export- en arraykabels. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en toont hun expertise en leiderschap binnen de branche.

Projecten voor Baltica 2 windpark

De verkregen contracten van Boskalis hebben betrekking op het Baltica 2 offshore windpark, gelegen voor de kust van Polen. Dit project, ontwikkeld door een joint venture tussen PGE Polska Grupa Energetyczna en Ørsted, belooft een van de grootste offshore windenergieprojecten in de regio te worden. Het feit dat Boskalis gekozen is voor dergelijke belangrijke opdrachten getuigt van hun reputatie en betrouwbaarheid in de sector.

De contracten zijn toegekend door een gezamenlijke onderneming tussen PGE Polska Grupa Energetyczna en Ørsted, de ontwikkelaars van het Baltica 2 project. Deze samenwerking tussen twee prominente spelers in de energieindustrie, met Boskalis als gekozen dienstverlener, onderstreept het belang en de schaal van het Baltica 2-project.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.