Bloomberg analist voorspelt stijging Bitcoin naar $100.000

HHenk 26 juli 2023 15:52

Ondanks mogelijke dalingen op korte termijn, blijft Bloomberg-analist Mike McGlone overtuigd dat Bitcoin de grens van $100.000 zal bereiken. Zijn voorspelling is gebaseerd op de toenemende vraag en het beperkte aanbod van Bitcoin in combinatie met de mogelijke introductie van een beursfonds.

Bloomberg-analist houdt vast aan Bitcoin-voorspelling

Mike McGlone, een gerespecteerde grondstoffenanalist van Bloomberg, blijft standvastig in zijn voorspelling dat Bitcoin, ondanks mogelijke tegenslagen op korte termijn, uiteindelijk de magische grens van $100.000 zal bereiken. In een recent interview met crypto YouTuber Scott Melker gaf McGlone toe dat Bitcoin zou kunnen dalen tot onder de $20.000 voordat het de voorspelde hoogte bereikt. Hij ziet echter de lange termijn potentie van de digitale munt, mede door de toenemende vraag en het beperkte aanbod.

Toenemende vraag en beperkt aanbod als drijvende factoren

Volgens McGlone zijn er verschillende fundamentele factoren die de prijs van Bitcoin kunnen opdrijven naar $100.000. De belangrijkste factor is de toenemende vraag naar Bitcoin, vooral van institutionele investeerders en bedrijven. Tegelijkertijd is het aanbod van Bitcoin beperkt, met uiteindelijk slechts 21 miljoen munten die ooit zullen bestaan. Deze schaarste kan leiden tot sterke prijsstijgingen. Een andere gunstige factor is de mogelijke komst van een exchange-traded fund (ETF), wat een extra stimulans zou kunnen zijn voor de Bitcoin-prijs.

Naast McGlone zijn er andere analisten die optimistisch zijn over de toekomst van Bitcoin. Geoff Kendrick, een analist van de Britse bank Standard Chartered, voorspelde recentelijk een Bitcoin prijs van $120.000. Kendrick kijkt voornamelijk naar de rol van miners in het netwerk, en gelooft dat zij een grote invloed kunnen hebben op de prijs door middel van een positieve feedbackloop. Hij verwacht dat de toenemende Bitcoin prijs andere partijen zal stimuleren om ook deel te nemen aan mining, wat positief zou kunnen zijn voor de koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.