Blik op Bitcoin: Een week vol oplichting, handelsdalingen en onverwachte bewegingen

HHenk 30 juli 2023 10:41

Van een nieuwe golf van Ledger-oplichting tot een opmerkelijke daling in de handelsvolumes van Bitcoin, de afgelopen week was er een van ups en downs in de cryptowereld. Zoals altijd hebben wij de highlights voor je samengevat.

Nieuwe ronde van Ledger-oplichting

In een recente golf van oplichting proberen criminelen opnieuw geld af te persen van argeloze cryptobezitters. De oplichters maken gebruik van een bekende techniek: ze sturen een e-mail waarin ze beweren dat de Ledger Wallet van de ontvanger tijdelijk is opgeschort en vragen hem dan om een Two-Factor Authentication (2FA) in te stellen door op een link te klikken. Trap niet in deze val! Als je deze e-mail ontvangt, negeer hem dan en deel hem met autoriteiten.

In opmerkelijk financieel nieuws heeft de Federal Open Market Committee (FOMC) bekendgemaakt dat de rente met 25 basispunten zal worden verhoogd. Dit besluit is genomen na zorgvuldige overweging van de huidige economische omstandigheden en is gebaseerd op verschillende indicatoren. Zoals altijd kunnen renteverhogingen potentieel grote gevolgen hebben voor de financiële markten, dus dit is een ontwikkeling om in de gaten te houden.

Binance trekt licentieaanvraag in Duitsland in

Binance, een van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld, heeft haar aanvraag bij de Duitse financiële toezichthouder BaFin ingetrokken. Het is niet duidelijk waarom de aanvraag werd ingetrokken, maar deze gebeurtenis markeert de nieuwste stap in een reeks regelgevende bewegingen binnen Europa. Het lijkt erop dat Binance mogelijk een andere strategie overweegt voor de Europese markt, maar voorlopig blijven de details onduidelijk.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.