Blik op 2024: Binance onthult cruciale crypto evenementen

CChristiaan 17 januari 2024 07:03

Het jaar 2024 belooft een interessant jaar te worden voor de crypto-industrie, met voorspellingen van belangrijke gebeurtenissen door Binance, een toonaangevende crypto-beurs. Deze voorspellingen omvatten de lancering van Ethereum ETF's, grotere institutionele adoptie, innovaties bij Cardano en ontwikkelingen rond Ripple en CBDC's.

Ethereum ETF op komst

De succesvolle introductie van het Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF) opent uitzicht op eenzelfde instrument voor Ethereum. Grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity hebben al aanvragen ingediend voor een Ethereum ETF, die, indien goedgekeurd, een grote invloed zou kunnen hebben. Vooral gezien het kapitaal dat institutionele beleggers mogelijk naar het Ethereum-platform kunnen sturen.

De toegenomen betrokkenheid van traditionele vermogensbeheergiganten in de cryptowereld duidt op een trend van groeiende institutionele acceptatie. Met de positieve ontwikkelingen rondom spot Bitcoin ETF's en de aankomende halvering van Bitcoin, wordt verwacht dat nog meer instellingen zich in 2024 bij de crypto-industrie zullen aansluiten.

Grote stappen vooruit voor Cardano

Binance wijst op Cardano als een project om in de gaten te houden in 2024. Het netwerk staat op het punt om belangrijke updates door te voeren, zoals de implementatie van de schaalbaarheidsoplossing Hydra en de introductie van de Midnight sidechain. Deze ontwikkelingen kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de adoptie en verdere groei van het Cardano-netwerk.

Cruciaal jaar voor Ripple en XRP

Ripple heeft in 2023 aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Een definitieve uitspraak wordt verwacht in april 2024, wat een grote impact kan hebben op de koers van XRP. Ripple blijft daarnaast actief werken aan de transformatie van de financiële industrie, met de lancering van hun Central Bank Digital Currency (CBDC) platform in het komende jaar.

Voor wie de cryptowereld wil betreden met de aankoop van XRP of een andere crypto, is er een exclusieve aanbieding. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van Europa's meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen, krijgen lezers een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. Bovendien, er worden geen handelskosten aangerekend over de eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.